Абрикосовий пиріг з марципаном
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг дуже ніжний по консистенції, святково красивий і смачно! Саме те, що потрібно для частування дорогих вам гостей. Пиріг приготувати зовсім не складно. Сподіваюся, що вам сподобається!
Перед вами - простий рецепт приготування абрикосового пирога з марципаном.
Абрикоси "фаршируємо" martsipanom. Змішавши яйця, цукор, розм'якшене масло, розпушувач, борошно і цедру - отримуємо тісто. Вливаємо тісто в форму, зверху кладемо абрикоси і присипаємо їх крихтою печива і цукром. Випікаємо пиріг в духовці. Вдалого приготування!
- Вершкове масло - 175 грам (розм'якшене)
- Цукор - 160 грам
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 160 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Марципан - 115 грам (тертий)
- Абрикоси - 500 грам
- Марципани - 100 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Крихітка бісквітного печива - 3 Ст. Ложки
Абрикоси ретельно миємо, ділимо на половинки і фаршируємо марципаном.
Змішуємо в глибокій ємності: яйця, цукор, розм'якшене масло, розпушувач, борошно і цедру.
Перемішуємо все до однорідності.
Форму для випічки застилає пекарської папером, вливаємо тісто і кладемо на нього абрикоси (начинкою до верху).
Коричневий цукор змішайте з крихтою печива, посипте абрикоси.
Випікаємо пиріг 40 хвилин в духовці, температура 180 градусів. Смачного!