Вкрадено з марципаном
(покроковий рецепт з фото)
Shtollen - це традиційний німецький різдвяний кекс родом з Дрездена.
Щоб штолллен увібрав в себе весь аромат вимочені в ромі цукатів та родзинок, його печуть за 2-3 тижні до Різдва.
Щоб приготувати святковий штоллен до Різдва, почати потрібно за 2-3 тижні. За два дні до випічки потрібно замочити родзинки і цукати в ромі. Приготування тесту для штоллен - процес нескладний. Принесіть тушонку, потім додайте борошно, що залишилося і прянощі, і введіть розм'якшене вершкове масло. Залиште тісто на 2 години підходити. Потім введіть родзинки і цукати, сформуйте ШТОЛЛ і дайте їм постояти ще 45 хвилин. Випікайте в розігрітій духовці до готовності. Ще теплий штоллен змастіть вершковим маслом і присипте цукровою пудрою. Загорніть в пергамент. Тепер залишилося найскладніше, дочекатися того часу, коли штоллен можна буде спробувати.
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Дріжджі живі - 42 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Масло вершкове розм'якшене - 280 грам(250 г - в тісто, 30 г - для змазування штоллен )
- Ваніль - 1 штука
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Кардамон мелений - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мигдаль - 100 грам
- Ром - 200 мілілітрів
- Ізюм - 300 грам
- Цукати лимонні - 50 грам
- Цукати апельсинові - 50 грам
- Цукор - 150 грам(100 г - в тісто, 50 г - для цукрової пудри)