Рецепт Вкрадено з марципаном фото

Вкрадено з марципаном
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Солодке, Кекси

Shtollen - це традиційний німецький різдвяний кекс родом з Дрездена.

Щоб штолллен увібрав в себе весь аромат вимочені в ромі цукатів та родзинок, його печуть за 2-3 тижні до Різдва.

Щоб приготувати святковий штоллен до Різдва, почати потрібно за 2-3 тижні. За два дні до випічки потрібно замочити родзинки і цукати в ромі. Приготування тесту для штоллен - процес нескладний. Принесіть тушонку, потім додайте борошно, що залишилося і прянощі, і введіть розм'якшене вершкове масло. Залиште тісто на 2 години підходити. Потім введіть родзинки і цукати, сформуйте ШТОЛЛ і дайте їм постояти ще 45 хвилин. Випікайте в розігрітій духовці до готовності. Ще теплий штоллен змастіть вершковим маслом і присипте цукровою пудрою. Загорніть в пергамент. Тепер залишилося найскладніше, дочекатися того часу, коли штоллен можна буде спробувати.

  • Борошно пшеничне - 600 грам
  • Дріжджі живі - 42 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Масло вершкове розм'якшене - 280 грам(250 г - в тісто, 30 г - для змазування штоллен )
  • Ваніль - 1 штука
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Кардамон мелений - 0, 25 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
  • Гвоздика мелена - 0, 25 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мигдаль - 100 грам
  • Ром - 200 мілілітрів
  • Ізюм - 300 грам
  • Цукати лимонні - 50 грам
  • Цукати апельсинові - 50 грам
  • Цукор - 150 грам(100 г - в тісто, 50 г - для цукрової пудри)
вкрадено з марципаном - фото крок 1
Для ШТОЛЛ з марципаном вам знадобляться наступні інгредієнти.
вкрадено з марципаном - фото крок 2
За два дні до приготування штоллен потрібно замочити в ромі цукати і родзинки. Ємність накрийте плівкою і поставте в темне прохолодне місце. Періодично перемішуйте, щоб родзинки і цукати рівномірно просочилися.
вкрадено з марципаном - фото крок 3
Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте 1 столову ложку цукру, 5 столових ложок борошна, перемішайте і дайте постояти 30 хвилин.
вкрадено з марципаном - фото крок 4
Приготуйте марципан. Мигдаль залийте окропом і залиште на 5 хвилин, потім зніміть шкірку і підсушіть в духовці при 60 градусах протягом 30 хвилин. Мигдаль остудіть і подрібніть за допомогою блендера або кавомолки.
вкрадено з марципаном - фото крок 5
У сотейник насипте цукор, залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть до 120 градусів або до проби на м'який кульку.
вкрадено з марципаном - фото крок 6
У готовий сироп всипте миндальную борошно. Безперервно помішуйте.
вкрадено з марципаном - фото крок 7
Як тільки маса стане пластичної, зазвичай це займає 2-3 хвилини, зніміть сотейник з вогню. Викладіть отриману масу на змащену маслом тарілку. Остудіть і загорніть в плівку.
вкрадено з марципаном - фото крок 8
У великій мисці змішайте борошно, що залишилося, цукор, сіль, корицю, кардамон, ваніль, мускатний горіх, гвоздику.
вкрадено з марципаном - фото крок 9
Додайте в опару отриману суху суміш.
вкрадено з марципаном - фото крок 10
Порціями введіть розм'якшене вершкове масло.
вкрадено з марципаном - фото крок 11
Гарненько вимісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким, ніжним і злегка липким. Накрийте тісто вологим рушником і залиште підніматися в теплому місці на 2 годину.
вкрадено з марципаном - фото крок 12
Коли тісто підійде, злийте ром з цукатів та родзинок, злегка обсушити їх і присипте невеликою кількістю борошна.
вкрадено з марципаном - фото крок 13
Додайте цукати і родзинки в тісто.
вкрадено з марципаном - фото крок 14
Тісто присипте борошном і розділіть на дві частини.
вкрадено з марципаном - фото крок 15
Кожну частину тіста розкачати в овал на щедро присипаної борошном поверхні. Відступите від одного краю приблизно 1/3 і зробіть ребром долоні поглиблення.
вкрадено з марципаном - фото крок 16
Марципан розділіть на дві рівні частини і скачайте валик. Покладіть марципан приблизно на середину розкачане тісто.
вкрадено з марципаном - фото крок 17
Накрийте марципан вільної стороною тесту, залишивши трохи неприкритим один край.
вкрадено з марципаном - фото крок 18
Перекладіть штоллен на фольгу, підніміть і закріпіть краю так, щоб вийшла імпровізована форма. Це потрібно для того, щоб штоллен НЕ розповзся під час випічки. Накрийте обидва штоллен рушником і дайте їм постояти перед випічкою 45 хвилин.
вкрадено з марципаном - фото крок 19
Випікайте штоллен в розігрітій до 175 градусів духовці близько 60-70 хвилин. Якщо помітите, що верх штоллен сильно зарум'яниться, прикрийте його фольгою. Готовий штоллен остудіть хвилин 5 і змастіть розтопленим вершковим маслом.
вкрадено з марципаном - фото крок 20
50 грам цукру подрібніть в цукрову пудру. Присипте штоллен. Дайте штоллену повністю охолонути і загорніть його спочатку в пергамент, а потім в фольгу і приберіть в прохолодне місце на 2-3 тижні.
вкрадено з марципаном - фото крок 21
Перед подачею знову присипте штоллен цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти