Святкові булочки з марципаном і цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, пишні, ароматні і красиві булочки цілком можуть прикрасити собою святковий стіл! особливо, якщо начинити їх яскравими цукатами і марципаном!
Здобна дріжджова випічка вимагає терпіння! Тесту необхідно час, щоб піднятися і стати пухнастим. Раджу строго слідувати рецептом і у Вас все вийде!
- Молоко - 170 мілілітрів
- Борошно пшеничне в / сорт - 500 грам
- Цукор - 60 грам
- Яйце - 1 штука
- Жовтки - 2 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Марципан - 70 грам
- Цукати - 100 грам
У глибоку миску просійте борошно, змішайте її з сухими дріжджами, додайте цукор - простий і ванільний, дрібку мускатного горіха і сіль. Перемішайте суміш.
Відміряйте тепле молоко і вбийте в нього яйце і два жовтки. Збийте вінчиком і вилийте в борошно.
Масло розтопіть і влийте в тісто. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане відставати від рук і від миски. Я вимішую тісто в хлібопічці, тому всипав всю муку відразу. Якщо будете місити вручну, вводите борошно в кілька етапів.
Готове тісто скачайте в кулю, змастіть маслом і викладіть в миску. Затягніть миску харчовою плівкою і приберіть в тепле місце до збільшення обсягу в три рази.
Тісто, що підійшло обомніте і розкачайте в пласт товщиною не більше сантиметра.
Викладіть цукати по всій поверхні і натріть зверху на тертці марципан. За підсумками випічки хочу порадити цукати нарубати подрібніше, великі дуже нав'язливо відчуваються в готових булочках. Поверніть тісто в щільний рулет і наріжте рівними шматочками.
Викладіть булочки в форму на невеликій відстані один від одного.
Дайте тісту підійти і змастіть збитим з молоком яйцем.
Випікайте в духовці, спочатку з парою при температурі в 80 градусів, щоб тісто ще підійшло. Потім збільште температуру до 200 градусів і випікайте булочки до готовності.
Готові булочки змастіть маслом, вийміть з форми на дощечку або грати і дайте охолонути під рушником.
Готові булочки змастіть маслом, вийміть з форми на дощечку або грати і дайте охолонути під рушником.
Для глазурі змішайте і розітріть цукрову пудру з молоком, за бажанням ароматизованих мигдальної есенцією. Полийте булочки глазур'ю, дайте їй трохи підсохнути і подавайте булочки до чаю. Приємного чаювання!