Рулет з марципаном
(покроковий рецепт з фото)
Рулет з марципаном - це дуже ситне ласощі з м'яким тестом і досить солодкою начинкою. Зважаючи на свою ситності і енергетичної цінності - хороший десерт для спортсменів.
Рулет з марципаном - в міру солодкий десерт з горіхами. Знаю, що такий рулет дозволено їсти спортсменам, оскільки він практично нешкідливий для фігури (в розумних кількостях, зрозуміло). Він виходить не дуже солодким і дуже ситним. Мені подобається, що він не втрачає своїх смакових якостей навіть через два-три дні після приготування, тому його не обов'язково з'їдати свіжим. Сподіваюся, вам сподобається рецепт рулету з марципаном Удачі!
- Мигдаль - 300 грам
- Цукор - 250 грам
- Світлий ром - 40 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 5 грам
Горіхи на пару хвилин опускаємо в окріп, потім дістаємо і знімаємо з них шкірку. Кладемо в чашу блендера.
Подрібнюємо мигдальні горіхи в дрібну крихту.
У каструльку наливаємо півсклянки води і насипаємо 200 грамів цукру. Доводимо до кипіння і кип'ятимо ще 2-3 хвилини на повільному вогні.
Змішуємо цукровий сироп з мигдальною крихтою, туди ж додаємо 40 мл світлого рому. Перемішуємо все за допомогою блендера.
Тепер починаємо робити тісто. За допомогою блендера змішуємо яйця, борошно і залишилися 50 грамів цукру.
Додаємо до суміші молоко, збиваємо ще раз до однорідності.
Кладемо тісто у велику миску, додаємо туди дріжджі і сіль. Місимо м'яке тісто і залишаємо його на годину в кімнатній температурі - воно має піднятися.
Через годину, коли тісто стане, розгортаємо його в тонкий прямокутний пласт товщиною близько 0, 5 см.
Рівномірно розподіляємо по пласту тіста нашу миндальную начинку. Звертаємо як рулет.
Виходить ось такий ось рулетик. Кладемо його на змащений вершковим маслом деко і випікаємо в духовці 1 годину при температурі 170 градусів.
Готовий рулет вийняти з духовки, остудити, нарізати скибочками і подавати до столу. Приємного апетиту