Рецепт Рулет з марципаном фото

Рулет з марципаном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Горіхи
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Десерти

Рулет з марципаном - це дуже ситне ласощі з м'яким тестом і досить солодкою начинкою. Зважаючи на свою ситності і енергетичної цінності - хороший десерт для спортсменів.

Рулет з марципаном - в міру солодкий десерт з горіхами. Знаю, що такий рулет дозволено їсти спортсменам, оскільки він практично нешкідливий для фігури (в розумних кількостях, зрозуміло). Він виходить не дуже солодким і дуже ситним. Мені подобається, що він не втрачає своїх смакових якостей навіть через два-три дні після приготування, тому його не обов'язково з'їдати свіжим. Сподіваюся, вам сподобається рецепт рулету з марципаном Удачі!

  • Мигдаль - 300 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Світлий ром - 40 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Сухі дріжджі - 5 грам
рулет з марципаном - фото крок 1
Горіхи на пару хвилин опускаємо в окріп, потім дістаємо і знімаємо з них шкірку. Кладемо в чашу блендера.
рулет з марципаном - фото крок 2
Подрібнюємо мигдальні горіхи в дрібну крихту.
рулет з марципаном - фото крок 3
У каструльку наливаємо півсклянки води і насипаємо 200 грамів цукру. Доводимо до кипіння і кип'ятимо ще 2-3 хвилини на повільному вогні.
рулет з марципаном - фото крок 4
Змішуємо цукровий сироп з мигдальною крихтою, туди ж додаємо 40 мл світлого рому. Перемішуємо все за допомогою блендера.
рулет з марципаном - фото крок 5
Тепер починаємо робити тісто. За допомогою блендера змішуємо яйця, борошно і залишилися 50 грамів цукру.
рулет з марципаном - фото крок 6
Додаємо до суміші молоко, збиваємо ще раз до однорідності.
рулет з марципаном - фото крок 7
Кладемо тісто у велику миску, додаємо туди дріжджі і сіль. Місимо м'яке тісто і залишаємо його на годину в кімнатній температурі - воно має піднятися.
рулет з марципаном - фото крок 8
Через годину, коли тісто стане, розгортаємо його в тонкий прямокутний пласт товщиною близько 0, 5 см.
рулет з марципаном - фото крок 9
Рівномірно розподіляємо по пласту тіста нашу миндальную начинку. Звертаємо як рулет.
рулет з марципаном - фото крок 10
Виходить ось такий ось рулетик. Кладемо його на змащений вершковим маслом деко і випікаємо в духовці 1 годину при температурі 170 градусів.
рулет з марципаном - фото крок 11
Готовий рулет вийняти з духовки, остудити, нарізати скибочками і подавати до столу. Приємного апетиту

Схожі рецепти