Абрикосовий пиріг на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Дуже легкий в приготуванні пиріг, який буде прикрасою святкового столу!
Для приготування тіста необхідно просіяти борошно, висипати її гіркою і зробити в центрі поглиблення, додати туди дріжджі і 1 ложку фруктози. Потім акуратно влити туди молоко і все поспішаючи перемішати. Залишити на 15 хвилин, після чого додати масло і сіль. Приготувати тісто і залишити його на 40 хвилин. Тим часом, очистити абрикоси від кісточок і шкірки. Тісто викласти в форму, змащеній жиром, поверх якого посипати сухарі і корицю. Далі на тісто вилити суміш зі збитих яєць, вершків і ложки фруктози. Абрикоси викласти верхнім шаром, посипати все мигдалем і запікати в духвке при 175 градусах протягом 30 хвилин.
- Борошно - 250 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Фруктоза - 2 Ст. Ложки
- Обезжирене молоко - 125 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Морська сіль - 1 щіпка
- Абрикоси - 1 кілограм
- Сухарі - 4 штуки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Вершки - 150 мілілітрів
- Мигдаль - 2 Ст. Ложки (нарізаний)
- Абрикосовий сокиру - 2 Ст. Ложки (дієтичний)
Для приготування тіста необхідно просіяти борошно, висипати її гіркою і зробити в центрі поглиблення, додати туди дріжджі і 1 ложку фруктози. Потім акуратно влити туди молоко і все поспішаючи перемішати. Залишити на 15 хвилин, після чого додати масло і сіль. Приготувати тісто і залишити його на 40 хвилин. Тим часом, очистити абрикоси від кісточок і шкірки. Тісто викласти в форму, змащеній жиром, поверх якого посипати сухарі і корицю. Далі на тісто вилити суміш зі збитих яєць, вершків і ложки фруктози. Абрикоси викласти верхнім шаром, посипати все мигдалем і запікати в духвке при 175 градусах протягом 30 хвилин.