Рецепт Абрикосовий пиріг на дріжджах фото

Абрикосовий пиріг на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже легкий в приготуванні пиріг, який буде прикрасою святкового столу!

Опис приготування:

Для приготування тіста необхідно просіяти борошно, висипати її гіркою і зробити в центрі поглиблення, додати туди дріжджі і 1 ложку фруктози. Потім акуратно влити туди молоко і все поспішаючи перемішати. Залишити на 15 хвилин, після чого додати масло і сіль. Приготувати тісто і залишити його на 40 хвилин. Тим часом, очистити абрикоси від кісточок і шкірки. Тісто викласти в форму, змащеній жиром, поверх якого посипати сухарі і корицю. Далі на тісто вилити суміш зі збитих яєць, вершків і ложки фруктози. Абрикоси викласти верхнім шаром, посипати все мигдалем і запікати в духвке при 175 градусах протягом 30 хвилин.


  • Борошно - 250 грам
  • Дріжджі - 10 грам
  • Фруктоза - 2 Ст. Ложки
  • Обезжирене молоко - 125 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Морська сіль - 1 щіпка
  • Абрикоси - 1 кілограм
  • Сухарі - 4 штуки
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Мигдаль - 2 Ст. Ложки (нарізаний)
  • Абрикосовий сокиру - 2 Ст. Ложки (дієтичний)
Для приготування тіста необхідно просіяти борошно, висипати її гіркою і зробити в центрі поглиблення, додати туди дріжджі і 1 ложку фруктози. Потім акуратно влити туди молоко і все поспішаючи перемішати. Залишити на 15 хвилин, після чого додати масло і сіль. Приготувати тісто і залишити його на 40 хвилин. Тим часом, очистити абрикоси від кісточок і шкірки. Тісто викласти в форму, змащеній жиром, поверх якого посипати сухарі і корицю. Далі на тісто вилити суміш зі збитих яєць, вершків і ложки фруктози. Абрикоси викласти верхнім шаром, посипати все мигдалем і запікати в духвке при 175 градусах протягом 30 хвилин.

Схожі рецепти