Абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою
(покроковий рецепт з фото)
Замість звичайного пирога сьогодні хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою. Він незвичайний, але дуже смачний, до того ж складається з корисних інгредієнтів.
Такий пиріг можна спекти заздалегідь, адже до столу він подається холодним. Можете використовувати свіжі абрикоси або консервовані, а також абрикосовий джем. Крім абрикосового наповнювача можна використовувати будь-який інший, наприклад, ягідний, шоколадний або горіховий. Пиріг найкраще подавати з чаєм.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вівсянка - 1, 5 склянки
- Коричневий цукор - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Абрикосове варення - 250-300 грам
1. Насамперед в миску викладіть вівсянку (можна використовувати швидкого приготування або овес).
2. У миску до вівсянки викладіть коричневий цукор і просіяне борошно (можна використовувати іншу).
3. Додайте сіль, розпушувач і перемішайте всі складові в мисці.
4. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, використовуйте розм'якшене, наріжте його невеликими шматочками і додайте в миску.
5. Змішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
6. Розділіть отриману суміш на 2 частини. Візьміть форму для випічки і викладіть половину тіста, розрівняйте руками або лопаткою.
7. Викладіть поверх коржа абрикосове варення, розподіліть його по всій поверхні.
8. Накрийте варення другою половиною тіста, тут можете залишити його горбками або придавити, щоб корж був рівний.
9. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. До столу подавайте вже остиглий пиріг.