Рецепт Абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою фото

Абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Вівсянка, Крупи, Абрикос
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Замість звичайного пирога сьогодні хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою. Він незвичайний, але дуже смачний, до того ж складається з корисних інгредієнтів.

Такий пиріг можна спекти заздалегідь, адже до столу він подається холодним. Можете використовувати свіжі абрикоси або консервовані, а також абрикосовий джем. Крім абрикосового наповнювача можна використовувати будь-який інший, наприклад, ягідний, шоколадний або горіховий. Пиріг найкраще подавати з чаєм.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вівсянка - 1, 5 склянки
  • Коричневий цукор - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Абрикосове варення - 250-300 грам
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 1
1. Насамперед в миску викладіть вівсянку (можна використовувати швидкого приготування або овес).
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 2
2. У миску до вівсянки викладіть коричневий цукор і просіяне борошно (можна використовувати іншу).
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 3
3. Додайте сіль, розпушувач і перемішайте всі складові в мисці.
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 4
4. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, використовуйте розм'якшене, наріжте його невеликими шматочками і додайте в миску.
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 5
5. Змішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 6
6. Розділіть отриману суміш на 2 частини. Візьміть форму для випічки і викладіть половину тіста, розрівняйте руками або лопаткою.
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 7
7. Викладіть поверх коржа абрикосове варення, розподіліть його по всій поверхні.
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 8
8. Накрийте варення другою половиною тіста, тут можете залишити його горбками або придавити, щоб корж був рівний.
абрикосовий пиріг з вівсяної крихтою - фото крок 9
9. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. До столу подавайте вже остиглий пиріг.

Схожі рецепти