Яблучний пиріг з крихтою
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг з крихтою - просто чудо домашньої кулінарії. Ніжне, розсипчасте тісто з кисло-солодким, кисільні, яблучною начинкою.
Готується такий пиріг дуже просто, коштує дешево, а задоволення ви отримаєте море. Якщо його викласти в каструлю і накрити кришкою, то через кілька годин крихта буде м'якою і пухнастою. Кисіль з яблуками під час випікання стає соковитою, кисло-солодкого прошарком, схожою на суфле.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 200 грам(150 грам - в тісто, 50 грам - в начинку)
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Яблука - 3 штуки
- Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
- Вода - 150 мілілітрів
- Ванільний цукор - 5 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
У миску насипте борошно.
Всипте цукор в борошно.
Натріть холодне вершкове масло і викладіть в миску з борошном і цукром.
Перетріть масло з борошном і цукром до стану крихти. Зручно це робити міксером, але при цьому посуд повинен бути глибокою.
2/3 крихти викладіть у форму з пекарської папером. Діаметр форми 18-20 см. Трохи утрамбувати крихту. Надішліть форму, а також другу частину крихти на 30 хвилин в холод.
Поки тісто в холоді, приготуйте начинку. У каструлю налийте воду. Додайте цукор і крохмаль, перемішайте.
Поставте каструлю на вогонь і доведіть кисіль до загустіння. Яблука очистіть, видаліть насіння і наріжте кубиками. Викладіть в кисіль, додайте ванільний цукор і перемішайте.
Дістаньте форму з крихтою з холодильника. Викладіть яблучно-кисільні начинку.
Посипте начинку другою частиною крихти.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175-180 градусів 45-50 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з духовки і добре охолодіть. Після наріжте на порції і подавайте до столу.