Кекси з шоколадною крихтою
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві я любила печиво з крапельками шоколаду. Взагалі таке доповнення може прикрасити безліч випічки, додавши оригінальності і смаку. Я вибрала наступне рішення. Спробуйте цю смакоту і ви!
Вам знадобляться доступні інгредієнти і формочки для запікання. Тісто буде бездріжджове, воно підходить для капкейков. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати кекси з шоколадною крихтою. В якості прикраси можна зробити ванільний крем, але і без нього випічка виглядає повноцінної.
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 5 штук(2 шт - в тісто, 3 шт - для напівфабрикату)
- Шоколад - 340 грам (або шоколадна крихта)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Напівфабрикат для випічки - 500 грам
- Оливкова олія - 30-50 мілілітрів
- Вода - 30-50 мілілітрів
У мисці змішайте борошно, соду, сіль. Додайте до них м'яке масло і обидва види цукру. Почніть збивати суміш (найкраще міксером).
Додайте яйце і ванілін. Створіть єдину кремоподібну консистенцію.
Додайте шоколадні крихти. Тісто перемішайте.
В окремій мисці змішайте порошок напівфабрикату для випічки з яйцями, водою і оливковою олією. Добре перемішайте. Ця суміш зробить випічку красивого кольору, а також створить потрібну консистенцію.
Змішайте тісто і вийшла в минулому кроці масу.
Заповніть формочки для випічки тестом на 3/4 обсягу. Форми можна змастити маслом або вкласти в них паперові підкладки.
Запікайте кекси при 180 градусах протягом 20 хвилин. Приємного чаювання!