Рецепт Абрикосовий пиріг з волоськими горіхами фото

Абрикосовий пиріг з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Горіхи, Абрикос
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Чудове поєднання абрикосів і волоських горіхів подарує Вам масу задоволення!

Для початку потрібно смадзать роз'ємну круглу форму фіаметром 20 см маслом. Далі необхідно змішати борошно, масло і корицю в кухонному комбайні до того моменту, коли тісто буде схоже на крихти. Потім додати цукор і яйце і знову перемішати. Приготоване тісто викласти у форму і прим'яти тильною стороною ложки. Волоські горіхи перемолоти до стану борошна, потім до них додати цукор і білок. Перемішати і вийшла однорідну масу намазати на тісто діаметром менше на 1 см. Абрикоси викласти поверх крему з горіхів. Запекти в духовки при 180 гр протягом 30 хвилин. Чекаємо і 4 ст.Ложки консервованого соку довести до кипіння іподержать на вогні 2 хв, потім змастити пиріг.


  • Блинная борошно - 175 грам
  • Мелена кориця - 1/2 чайних ложки
  • Несолоне вершкове масло - 75 грам (розм'якшене)
  • Цукор - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Грецькі горіхи - 100 грам (подрібнені )
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Консервовані половинки абрикосів - 410 грам
  • Абрикосовий джем - 3 Ст. Ложки (протертий)
Для початку потрібно смадзать роз'ємну круглу форму фіаметром 20 см маслом. Далі необхідно змішати борошно, масло і корицю в кухонному комбайні до того моменту, коли тісто буде схоже на крихти. Потім додати цукор і яйце і знову перемішати. Приготоване тісто викласти у форму і прим'яти тильною стороною ложки. Волоські горіхи перемолоти до стану борошна, потім до них додати цукор і білок. Перемішати і вийшла однорідну масу намазати на тісто діаметром менше на 1 см. Абрикоси викласти поверх крему з горіхів. Запекти в духовки при 180 гр протягом 30 хвилин. Чекаємо і 4 ст.Ложки консервованого соку довести до кипіння іподержать на вогні 2 хв, потім змастити пиріг.

Схожі рецепти