Медовий пиріг з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, м'який пиріг, який просто тане в роті. Володіє насиченим смаком з приємною кислинкою. Те що потрібно на святковий стіл або торжество.
На приготування цього торта потрібно витратити майже добу, але воно того варто. Замісити тісто і приберіть його на ніч в холодильник. Потім випікаючи з нього коржі. Приготуйте крем з вершків, сметани і цукру. Промажьте коржі кремом, пересипаючи горіхами і чорносливом. Кремом, що залишився повністю обмажте торт і рясно посипте горіхами і крихтою печива. Перш ніж подавати на стіл дайте торту добре просочитися. Приємного чаювання!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 350 грам
- Вершки - 250 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Горіхи волоські - 200 грам
- Крем - 500 грам
- Сухе печиво - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Мед - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
Змішайте в мисці вершкове масло, 100 г. Цукру, яйця, мед і соду. Поставте на водяну баню на 5 хвилин і постійно помішуйте до утворення однорідної маси. Потім додайте борошно, добре перемішайте і приберіть на ніч в холодильник. Вранці вийміть з холодильника і дайте постояти ще години три перш ніж використовувати.
Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього 2-3 столових ложки тесту. Розподіліть його в формі кола і випікання в духовці 7-10 хвилин при 180 градусах. Повторіть процедуру, поки не закінчиться тісто. У вас повинно вийти 5-6 коржів.
Окремо збийте вершки і сметану з цукром, що залишився, потім змішайте їх.
Корж намажте кремом і посипте чорносливом. Накрийте наступним коржем.
Його також намажте кремом і посипте горіхом. Повторіть, поки не закінчаться коржі, чергуючи горіхи і чорнослив.
Кремом, що залишився повністю обмажте торт і рясно посипте горіхами і крихтою печива. Перш ніж подавати на стіл дайте торту добре просочитися. Для цього поставте на пару годин в холодильник.