Медовий кекс з яблуками і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Типовий кекс серпня - яблука, горіхи, мідь. Ароматна, швидка, проста і смачна випічка до чаю. Те, що треба!
Яблука беріть кислих сортів - в печеному вигляді вони дуже смачні! Зазвичай при такому способі випікання - з цукровим посипанням - у кексу утворюється легка карамельна скоринка, дуже прикрашає смак кексу. Однак цього разу цукор абсолютно не розплавився, навіть прокидатися на деко залишився білими крупинками. Так що стежте за якістю цукру!
- Яйця - 2 штуки
- Мед - 3 Ст. Ложки (рідкий)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 1, 5 склянки (обсяг 250 мл)
- Кефір - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яблука - 3 штуки
- Горіхи - 1/2 склянки
Яйця збийте з медом і цукром до пухкої маси. Влийте масло і продовжуйте збивати. Додайте кефір і перемішайте.
Борошно з содою і сіллю просійте порціями в кефірну суміш, перемішайте. Додайте корицю.
Перелийте тісто в форму і розкладіть зверху яблука, нарізані великими шматочками. Злегка притопити яблука в тісто і посипте кекс крупно товченими горіхами з цукром.
Випікайте кекс в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-45, до сухої зубочистки. Остудіть на решітці.
Подавайте кекс охолодженим. Приємного чаювання!