Рецепт Кекс медовий фото

Кекс медовий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Імбир , Мед
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу розповісти вам, як приготувати кекс медовий, дуже ароматний кекс з корицею і гвоздикою, який зігріє вас зиязикам вечором. Особливо добре такий кекс підходить до імбирного або м'ятного чаю.

Опис приготування:

Традиційною випічкою для чаювання є кекс, але цей кекс особливо добре підійде для зиязиках посиденьок. Він виходить дуже ароматним завдяки гвоздиці, Кришка і мед, а також дуже корисним через родзинок і горіхів. Такий кекс потрібно обов'язково подавати гарячим, адже саме тоді він дарує всі свої аромати. За бажанням ви можете замінити родзинки іншими сухофруктами, наприклад, нарубаними фініками або курагою. Волоські горіхи за бажанням можна замінити лісовими.

  • Мед - 150 грам
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Масло rafinirovannoe - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика мелена - 1 Чайна ложка
  • Горіхи - 0, 5 склянки
  • Ізюм - 0, 5 склянки
кекс медовий - фото крок 1
1. Яйця збийте з допомогою міксера з цукром в пишну білу масу. Додайте мед і добре перемішайте. Додайте сметану, рафінована олія і збийте міксером.
кекс медовий - фото крок 2
2. Додайте просіяне борошно, соду, мелену корицю, мелену гвоздику і добре перемішайте ложкою. Додайте родзинки, нарубані горіхи і перемішайте до однорідної консистенції.
кекс медовий - фото крок 3
3. У змащену вершковим маслом форму вилийте тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
кекс медовий - фото крок 4
4. Готовий кекс остудіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти