Кекс медовий
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати кекс медовий, дуже ароматний кекс з корицею і гвоздикою, який зігріє вас зиязикам вечором. Особливо добре такий кекс підходить до імбирного або м'ятного чаю.
Традиційною випічкою для чаювання є кекс, але цей кекс особливо добре підійде для зиязиках посиденьок. Він виходить дуже ароматним завдяки гвоздиці, Кришка і мед, а також дуже корисним через родзинок і горіхів. Такий кекс потрібно обов'язково подавати гарячим, адже саме тоді він дарує всі свої аромати. За бажанням ви можете замінити родзинки іншими сухофруктами, наприклад, нарубаними фініками або курагою. Волоські горіхи за бажанням можна замінити лісовими.
- Мед - 150 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Цукор - 200 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Масло rafinirovannoe - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Гвоздика мелена - 1 Чайна ложка
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
1. Яйця збийте з допомогою міксера з цукром в пишну білу масу. Додайте мед і добре перемішайте. Додайте сметану, рафінована олія і збийте міксером.
2. Додайте просіяне борошно, соду, мелену корицю, мелену гвоздику і добре перемішайте ложкою. Додайте родзинки, нарубані горіхи і перемішайте до однорідної консистенції.
3. У змащену вершковим маслом форму вилийте тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
4. Готовий кекс остудіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!