Бануш
(покроковий рецепт з фото)
Бануш або Бано - заголовок дужка, різновид мамалиги родом з Західної України. Смачно, ситно і можна подавати з різними підливаючи.
Ця страва вважається візитною карткою Західної України. За правилами бануш готується на овечих вершках, але, за відсутністю таких, можна приготувати цю смачну кашу на коров'ячих вершках або на сметані. Рецепт приготування бануша досить простий, але при готуванні від плити не відійдете - кашу потрібно постійно розмішувати. Правильний бануш готується в казанку на багатті, але ми приготуємо бануш в домашніх умовах. Отже, приступаємо.
1. Свіжу домашню сметану або вершки доводимо до кипіння.
2. Додаємо сіль і цукор.
3. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, всипаємо кукурудзяну муку або крупу і варимо хвилин 15. Весь час помішувати по колу! !!
4. Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо каші дозріти ще хвилин 15.
Подавати можна з різними підливками - з м'ясною, грибний, просто з бринзою або просто так. Їжте на здоров "я!
- Вершки або домашня сметана - 2, 5 склянки
- Кукурудзяне борошно або крупа дрібного помелу - 1 Склянка
- Сіль - 2 щіпки
- Цукор - 1/3 Ст. Ложки
1. Свіжу домашню сметану або вершки доводимо до кипіння.
2. Додаємо сіль і цукор.
3. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, всипаємо кукурудзяну муку або крупу і варимо хвилин 15. Весь час помішувати по колу! !!
4. Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо каші дозріти ще хвилин 15.
Подавати можна з різними підливками - з м'ясною, грибний, просто з бринзою або просто так. Їжте на здоров "я!