Рецепт Бануш гуцульский фото

Бануш гуцульский
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно , М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Сир , Бекон , Сало
Вегетаріанське харчування
На природу
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Справжній бануш, приготований на вогнищі за давніми традиціями гуцульської кухні. Спробуйте - це смачно!

Опис приготування:

Справжній гуцульський банош повинен готуватися на природі, на живому вогні. Запах диму і свіже повітря додадуть цій страві неповторного смаку. Рецептів приготування гуцульського бануша дуже багато, у кожного кулінара він свій і неповторний. У Карпатах готують бануш в основному чоловіки - кашу весь час необхідно заважати і це досить таки важка робота. Пропоную вам класичний рецепт гуцульського бануша з фото, який дозволить вам приготувати нове і смачне блюдо. Читайте, дивіться фото і готуйте.

  • Сметана домашня - 1 літр
  • Заголовок для палітурки - 250 грам
  • Сало копчене або бекон - 300 грам
  • Бринза - 300 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1, 5 склянки
бануш гуцульский - фото крок 1
Сметану розбавити водою і залити в чавунний казанок. Довести до кипіння, посолити і тонкою цівкою всипаємо кукурудзяну муку. Весь час помішувати, щоб не утворилося грудочок.
бануш гуцульский - фото крок 2
Тепер трохи зменшуємо вогонь під казанком і варимо кашу далі. І заважаємо, заважаємо, заважаємо.
бануш гуцульский - фото крок 3
Варимо кашу хвилин 15-20. Готової вона вважається тоді, коли почне загусати і відставати від стінок казанка, і на ній виступають крапельки жиру.
бануш гуцульский - фото крок 4
Прибираємо кашу з вогню, накриваємо кришкою і ставимо недалеко від багаття, нехай доходить і не остигає. А самі беремося за сало і нарізаємо невеликими шматочками.
бануш гуцульский - фото крок 5
На середньому вогні обсмажуємо-стапліваем сало до отримання хрустких шматочків. Розкладаємо кашу по тарілках, поливаємо жиром з шкварками і посипаємо розкришене бринзою.

Схожі рецепти