Бануш гуцульский
(покроковий рецепт з фото)
Справжній бануш, приготований на вогнищі за давніми традиціями гуцульської кухні. Спробуйте - це смачно!
Справжній гуцульський банош повинен готуватися на природі, на живому вогні. Запах диму і свіже повітря додадуть цій страві неповторного смаку. Рецептів приготування гуцульського бануша дуже багато, у кожного кулінара він свій і неповторний. У Карпатах готують бануш в основному чоловіки - кашу весь час необхідно заважати і це досить таки важка робота. Пропоную вам класичний рецепт гуцульського бануша з фото, який дозволить вам приготувати нове і смачне блюдо. Читайте, дивіться фото і готуйте.
- Сметана домашня - 1 літр
- Заголовок для палітурки - 250 грам
- Сало копчене або бекон - 300 грам
- Бринза - 300 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1, 5 склянки
Сметану розбавити водою і залити в чавунний казанок. Довести до кипіння, посолити і тонкою цівкою всипаємо кукурудзяну муку. Весь час помішувати, щоб не утворилося грудочок.
Тепер трохи зменшуємо вогонь під казанком і варимо кашу далі. І заважаємо, заважаємо, заважаємо.
Варимо кашу хвилин 15-20. Готової вона вважається тоді, коли почне загусати і відставати від стінок казанка, і на ній виступають крапельки жиру.
Прибираємо кашу з вогню, накриваємо кришкою і ставимо недалеко від багаття, нехай доходить і не остигає. А самі беремося за сало і нарізаємо невеликими шматочками.
На середньому вогні обсмажуємо-стапліваем сало до отримання хрустких шматочків. Розкладаємо кашу по тарілках, поливаємо жиром з шкварками і посипаємо розкришене бринзою.