Баклажановий салат на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ще з літа більшість господинь роблять заготовки на зиму, якими потім будуть годувати свою сім'ю. Багато хто не обмежуються огірками та помідорами. Розповім, як приготувати салат на зиму з баклажанів.
Такий салат стане прекрасним доповненням до гарніру з каші, макаронних виробів або картоплі. Він допоможе урізноманітнити повсякденний раціон і поповнить колекцію закруток в коморі. В основі салату - баклажани, а от інші овочі, а також заправку можна міняти, наприклад, додавши цибулю, томати, перець або огірки.
- Баклажан - 6 кілограм
- Болгарський перець - 8 штук
- Морква - 2 штуки
- Чилі - 4 штуки
- Часник - 200 грам
- Оцет - 95 мілілітрів
- Соняшникова олія - 95 мілілітрів
- Цукровий пісок - 120-150 грам
- Сіль - За смаком
1
Банки з кришками стерилізують, після цього відставляю їх в сторону.
2
Баклажани мою, зрізаю плодоніжку і витираю насухо. Розрізаю кожен уздовж на 8 частин.
3
Перекладаю баклажани у велику миску і посипаю сіллю, перемішую і залишаю на кілька годин, щоб пішла гіркота.
4
Через необхідний час промиваю баклажани і відправляю їх в миску або каструлю, заливаю водою і відправляю на вогонь, після закипання варю їх 5 хвилин, потім зливаю воду.
5
Для маринаду: перець мою, зрізаю плодоніжку, розрізаю на 2 частини і видаляю насіння. Морквину мою і очищаю, розрізаю на шматочки. Часник очищаю і перекручують з перцем в м'ясорубці, сюди ж додаю чилі і морквину.
6
Отриману масу переливаю в каструлю, вливаю соняшникову олію, оцет, сіль (2 столові ложки), цукор і відправляю каструлю на вогонь, доводжу до кипіння.
7
У приготовлений маринад додаю баклажани, варю ще 5 хвилин, після цього наповнюю отриманою сумішшю заздалегідь стерилізовані банки і заходить кришками.
8
Обертають банки будь-що-небудь тепле і залишаю при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираю в комору.