Рецепт Салат з редьки на зиму фото

Салат з редьки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква , Редька
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні я розповім, як приготувати салат з редьки на зиму. Рідко коли зустрінеш рецепти заготовок з редьки. А жаль. Дуже корисний, хрусткий і смачний салатик, вітамінна допомогу в зиязикай час.

Опис приготування:

Ось ми плавно і підібралися до сезону консервації. Серед традиційних салатних заготівель цей салатик буде виділятися. Якось раніше не консервували ми редьку. І дуже даремно.

Я використовувала червоний перець. Якщо взяти жовтий або зелений, то вийде світлофор. Чим більше яскравих кольорів, тим краще. Можна комбінувати і робити з різнокольоровими перчиками. На смак це ніяк не вплине, а ось естетично яскравий салатик взимку буде радувати око.

  • Редька черная - 600 грам
  • Морква - 150 грам
  • Перець болгарський - 150 грам
  • Петрушка - 1 пучок
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 50 мілілітрів
салат з редьки на зиму - фото крок 1
Редьку помийте, почистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Обдайте окропом, щоб прибрати гіркоту і залиште у воді на 1-2 хвилини. Потім злийте зайву воду і сік.
салат з редьки на зиму - фото крок 2
Морква промийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Можна натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Чим тонше буде соломка, тим красивіше вийде салатик.
салат з редьки на зиму - фото крок 3
Болгарський перець порізати тонкою соломкою. Можна взяти червоний, як у мене, або жовтий. Різнокольорові перці додадуть яскравих ноток.
салат з редьки на зиму - фото крок 4
Часник почистіть від лушпиння. Петрушку добре промийте та висушіть. Потім дрібно її порубати.
салат з редьки на зиму - фото крок 5
Видавіть часник через чеснокодавку, змішайте з сіллю, цукром і оцтом. Перемішайте всі овочі і залийте маринадом. Ще раз перемішайте.
салат з редьки на зиму - фото крок 6
Викладіть салат в чисті банки і простерилизуйте на водяній бані приблизно 30 хвилин. Потім закатати кришками, поставте догори дном. Укрийте баночки до повного охолодження.

Схожі рецепти