Салат з редьки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати салат з редьки на зиму. Рідко коли зустрінеш рецепти заготовок з редьки. А жаль. Дуже корисний, хрусткий і смачний салатик, вітамінна допомогу в зиязикай час.
Ось ми плавно і підібралися до сезону консервації. Серед традиційних салатних заготівель цей салатик буде виділятися. Якось раніше не консервували ми редьку. І дуже даремно.
Я використовувала червоний перець. Якщо взяти жовтий або зелений, то вийде світлофор. Чим більше яскравих кольорів, тим краще. Можна комбінувати і робити з різнокольоровими перчиками. На смак це ніяк не вплине, а ось естетично яскравий салатик взимку буде радувати око.
- Редька черная - 600 грам
- Морква - 150 грам
- Перець болгарський - 150 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 50 мілілітрів
Редьку помийте, почистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Обдайте окропом, щоб прибрати гіркоту і залиште у воді на 1-2 хвилини. Потім злийте зайву воду і сік.
Морква промийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Можна натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Чим тонше буде соломка, тим красивіше вийде салатик.
Болгарський перець порізати тонкою соломкою. Можна взяти червоний, як у мене, або жовтий. Різнокольорові перці додадуть яскравих ноток.
Часник почистіть від лушпиння. Петрушку добре промийте та висушіть. Потім дрібно її порубати.
Видавіть часник через чеснокодавку, змішайте з сіллю, цукром і оцтом. Перемішайте всі овочі і залийте маринадом. Ще раз перемішайте.
Викладіть салат в чисті банки і простерилизуйте на водяній бані приблизно 30 хвилин. Потім закатати кришками, поставте догори дном. Укрийте баночки до повного охолодження.