Рецепт Баклажани по-сербськи фото

Баклажани по-сербськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Португальська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, На сніданок

З соковитих баклажанів можна приготувати багато різних смачних страв, з якими будь-який обід або вечерю пройде на ура. А я хочу запропонувати вам ще один цікавий і простий рецепт - баклажани по-сербськи.

Літо - це пора дозрівання овочів, тому в цей період потрібно приділити особливу увагу страв саме з них і включити їх як можна більше в свій повсякденний раціон. А оскільки мій найулюбленіший овоч - це баклажан, то я хочу поділитися з вами одним цікавим способом його приготування і розповісти, як зробити баклажани по-сербськи. Тут ви знайдете відмінне поєднання інгредієнтів і, незважаючи на простоту самого рецепта, блюдо вийде дивовижне. Особисто я готую його не тільки на кожен день, але іноді подаю на святковий стіл, мої гості завжди залишаються від нього в захваті. Ви теж обов'язково спробуйте зробити баклажани по-сербськи в домашніх умовах, сподіваюся, що їх смак сподобається вам і вашим рідним.

  • Баклажан - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лимон - 1 штука
  • Петрушка свіжа - 40 грам
  • Горіхи волоські - 0, 5 склянки
  • Оцет бальзамічний - 0, 3-0, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - - За смаком
  • Масло оливкове - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
баклажани по-сербськи - фото крок 1
Промиваємо баклажани під водою, відрізаємо у них верхівки і нарізаємо вздовж на скибочки шириною близько 0, 5-1 см. Посипаємо баклажани сіллю і залишаємо на 30 хвилин.
баклажани по-сербськи - фото крок 2
Тепер займемося приготуванням заправки для баклажанів. Отже, подрібнюємо часник і викладаємо його в мисочку, додаємо цедру і сік одного лимона, дрібно нарізану петрушку, оцет, оливкова олія, трохи цукру, перемішуємо все.
баклажани по-сербськи - фото крок 3
Волоські горіхи викладаємо на суху сковороду і обсмажуємо їх пару хвилин, потім подрібнюємо і додаємо в соус.
баклажани по-сербськи - фото крок 4
Через пів години промиваємо баклажани під холодною водою, віджимаємо їх і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Обсмажені пластинки викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки масла.
баклажани по-сербськи - фото крок 5
Перекладаємо баклажани на плоску тарілку, змащуємо приготованим соусом і посипаємо меленим перцем. Даємо страві хвилин 15 просочитися і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти