Плесковіца по-сербськи
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситні і смачні котлети, плесковіца по-сербськи. Дотримуйтесь класичним рецептом приготування і результат порадує всіх. Особливий смак!
Розповім вам хороший рецепт приготування плесковіци по-сербськи. Для наочності прикріплений знизу покрокові фото рецепта. Для приготування вам доведеться закупити кіло фаршу, але плесковіца того варто! Не забудьте після приготування фаршу, поставити його в холодильник на 10-12 годин - він повинен настоятися. Це дуже важливо!
- Свинина - 500 грам (фарш)
- Яловичина - 500 грам (фарш)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Червоний перець - 1 Чайна ложка (гіркий і солодкий)
- Вода - 1 Склянка (газована)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
Змішуємо в ємності яловичий і свинячий фарш. Зверху кладемо столову ложку солі і чайну ложечку червоного перцю.
Заливаємо в миску з фаршем 2/3 склянки з газованою водою. Гарненько перемішуємо. Коли фарш стане однорідною масою - покриваємо поверхню оливковою олією. А тепер головне, фарш повинен настоятися. Закриваємо миску щільною кришкою і ставимо в холодильник, приблизно на 10 годин.
Через 10 годин ми дістали нашу плесковіцу з холодильника. Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо в загальну миску.
Змащуємо маслом дошку. Беремо частину фаршу і розкладаємо на дошці в корж.
Обсмажуємо з двох сторін корж.
Будьте обережні, за рахунок доданої раніше газованої, плесковіца буде швидко рости на очах і ставати пишної. Жир зі сковороди, в свою чергу, буде бризкатися.
Викладаємо на тарілку готові котлети. Традиційно, добре поєднується з фрі і свіжими овочами. Смачного!