Курка по-сербськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування курки безліч, у кожного народу він свій. Пропоную рецепт смачної курки по-сербськи, під назвою "аймокац" . Курка в білому вершковому соусі.
Просте і смачне блюдо курка по-сербськи урізноманітнює вашу скарбничку рецептів, готуйте згідно покроковим рекомендаціям, додавайте нові інгредієнти на ваш смак.
- Курка - 1, 3-1, 5 кілограма
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Крем - 1 Склянка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Зелень - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування курки по-сербськи.
Промийте і поріжте курку на порційні шматки, викладіть в каструлю, залийте водою, щоб вона повністю покривала курку, приправити сіллю, варіть приблизно 40-45 хвилин.
У глибоку сковороду налийте олію і обсмажте борошно до злегка золотистого кольору.
Після чого додайте дрібно порізану цибулю і обсмажуйте 2 хвилини.
Відварну курку вийміть з бульйону.
Процідіть бульйон.
Влийте кілька бульйону в сковороду, консистенція соусу повинна бути як густа сметана.
Викладіть курку в соус і тушкуйте приблизно 15-20 хвилин під кришкою.
Поки гаситься курка, вичавити сік половинки лимона.
Додайте сік лимона в сметану і розмішайте. Якщо не любите багато кислоти, можна додати тільки частина соку, а потім довести до смаку, додаючи сік лимона вже в сковороду.
На останніх хвилинах приготування, влийте сметанно-лимонну суміш до курки, тушкуйте ще пару хвилин, посипте зеленню.
Подавати курку по-сербськи "аймокац" можна з будь-яким гарніром, з овочевим салатом, з картоплею, а можна з рисом, змішаним, наприклад, з кукурудзою або зеленим горошком.