Рецепт Курка по-сербськи фото

Курка по-сербськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецептів приготування курки безліч, у кожного народу він свій. Пропоную рецепт смачної курки по-сербськи, під назвою"Аймокац" . Курка в білому вершковому соусі.

Опис приготування:

Просте і смачне блюдо курка по-сербськи урізноманітнює вашу скарбничку рецептів, готуйте згідно покроковим рекомендаціям, додавайте нові інгредієнти на ваш смак.

  • Курка - 1, 3-1, 5 кілограма
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Крем - 1 Склянка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Зелень - 10 грам
курка по-сербськи - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування курки по-сербськи.
курка по-сербськи - фото крок 2
Промийте і поріжте курку на порційні шматки, викладіть в каструлю, залийте водою, щоб вона повністю покривала курку, приправити сіллю, варіть приблизно 40-45 хвилин.
курка по-сербськи - фото крок 3
У глибоку сковороду налийте олію і обсмажте борошно до злегка золотистого кольору.
курка по-сербськи - фото крок 4
Після чого додайте дрібно порізану цибулю і обсмажуйте 2 хвилини.
курка по-сербськи - фото крок 5
Відварну курку вийміть з бульйону.
курка по-сербськи - фото крок 6
Процідіть бульйон.
курка по-сербськи - фото крок 7
Влийте кілька бульйону в сковороду, консистенція соусу повинна бути як густа сметана.
курка по-сербськи - фото крок 8
Викладіть курку в соус і тушкуйте приблизно 15-20 хвилин під кришкою.
курка по-сербськи - фото крок 9
Поки гаситься курка, вичавити сік половинки лимона.
курка по-сербськи - фото крок 10
Додайте сік лимона в сметану і розмішайте. Якщо не любите багато кислоти, можна додати тільки частина соку, а потім довести до смаку, додаючи сік лимона вже в сковороду.
курка по-сербськи - фото крок 11
На останніх хвилинах приготування, влийте сметанно-лимонну суміш до курки, тушкуйте ще пару хвилин, посипте зеленню.
курка по-сербськи - фото крок 12
Подавати курку по-сербськи"аймокац" можна з будь-яким гарніром, з овочевим салатом, з картоплею, а можна з рисом, змішаним, наприклад, з кукурудзою або зеленим горошком.

Схожі рецепти