Африканська курка
(покроковий рецепт з фото)
Африканська курка - це досить простий рецепт ситного і смачного рагу з курки з овочами, родзинкою якого є соус з перемеленого в пасту арахісу. Для приготування підійде абсолютно будь-яка частина курки.
Арахіс досить популярний в деяких частинах Африки. Його використовують для приготування супів, рагу або соусів. Дане блюдо можна подавати самостійно або поверх білого рису або відвареної пшона. Набір овочів може варіюватися, підійде і ріпа, і картопля, і гарбуз. Основою, звичайно, є ніжна курка і поживний, ароматний арахісовий соус. Інгредієнти все самі прості і доступні, незважаючи на всю позірну екзотичність. Вся суть в тому, щоб максимально смачно і ситно нагодувати велику сім'ю. Пропоную неодмінно приготувати африканську курку, трохи незвичне, але дуже смачна страва!
- Курка - 600 грам
- Арахіс - 150 грам
- Бульйон курячий - 250 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Корінь імбиру - 1 штука(1, 5 см)
- Сіль, перець - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Зіра - За смаком

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Для приготування соусу, арахіс необхідно обсмажити на сухій сковороді, після чого перемолоти міксером. Для полегшення процесу можна додати до горіхів трохи рослинного масла або води. Перемелений арахіс розведіть готовим бульйоном, перемішайте і приберіть поки в сторону. Смажити протягом декількох хвилин. Додати шматочки курки. Добре розмішати і смажити кілька хвилин, помішуючи.

3. Шматочки курки натріть сіллю і перцем, і обсмажте на розпеченій сковороді на сильному вогні з двох сторін до рум'яної скоринки.

4. Курку приберіть на тарілку, а на цю ж сковороду викладіть нарізану кубиками цибулю і болгарський перець. Відкладіть в сторону.

5. Обсмажте овочі до м'якості, додайте до них натертий на дрібній тертці корінь імбиру і подрібнений ножем часник. Сіль і спеції додайте за смаком.

6. Обсмажте все разом помішуючи не більше пари хвилин. Потім поверніть на сковороду обсмажену курку, додайте нарізаний кубиками помідор без шкірки і крупно нарізану моркву. Морква за бажанням можна замінити на картоплю або будь-який інший відповідний овоч.

7. Додаємо суміш арахісової пасти з бульйоном, якщо необхідно можна додати в сковороду ще бульйон. Соус повинен майже прикривати курку. Все солимо за смаком. Накриваємо сковороду кришкою і після закипання гасимо курку на мінімальному вогні близько 30 хвилин.

8. Африканська курка готова. Подаємо страву, прикрасивши нарізаною петрушкою, кінзою і несолоним рубаним арахісом. Дуже смачно, ніжно і поживно. Смачного!