Торт «Африканська ромашка»
(покроковий рецепт з фото)
До святкового столу можна приготувати досить простий, але дуже цікавий торт "африканська ромашка" . Інтригуючі назву? Насправді, рецепт нескладний, а результат - приголомшливий.
Торт "африканська ромашка" отримав своє цікаве назву завдяки неймовірно красивого шоколадному кольорі. Найголовніше його перевага в тому, що начинку можна робити абсолютно будь-яку - ягідну, фруктову або навіть з цукатів і сухофруктів. Спробуйте, вам обов'язково сподобається.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 400 грам(200 - крем, 200 - тісто)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 100 грам
- Борошно - 200-250 грам
- Кефір - 150 грам
- Крем - 1 літр
- Желатин - 20 грам
- Банан, ківі, апельсин, персик - по 2 Штуки (або інші фрукти)
- Мак - 50-100 грам
1. Для початку потрібно зайнятися основою - коржем. У глибоку миску необхідно вбити яйця і додати 200 грам цукру (можна збільшити або зменшити цю кількість до смаку). Акуратно змішати все виделкою, сильно не збиваючи яйця.
2. Маса повинна стати однорідною і повітряної.
3. Додати негашене соду і трохи перемішати.
4. Далі в майбутній торт "африканська ромашка" в домашніх умовах всипати какао і трохи просіяного борошна. Акуратно розмішати.
5. Влити кефір і додати необхідну кількість борошна, щоб тісто нагадувало густу сметану по консистенції.
6. Форму для випікання змастити трохи олією і вилити половину тіста. Випікати до готовності в заздалегідь розігрітій духовці. Потім відправити в духовку другу частину тесту. Обидва коржа добре остудити.
7. За цей час можна приготувати начинку. Для цього необхідно розвести желатин в теплій воді до розчинення. Додати його в сметану, всипати близько 200 грам цукру і ретельно перемішати. Остиглі коржі розрізати навпіл. Дві рівні частини відкласти, а що залишилися розламати на невеликі шматочки. Додати в сметанний крем і перемішати. Фрукти нарізати невеликими шматочками і змішати з начинкою.
8. Один корж викласти на блюдо. Зверху викласти рівним шаром начинку. Другий корж розрізати на пелюстки, залишаючи в серединці невеликий кружечок. Накрити їм торт. Рецепт приготування торта "африканська ромашка" підійшов до кінця. Тепер залишилося лише почекати годинку-другу, щоб начинка застигла, а коржі просочилися.