Рецепт Торт «Африканська ромашка» фото

Торт «Африканська ромашка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао , Шоколад
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

До святкового столу можна приготувати досить простий, але дуже цікавий торт"Африканська ромашка" . Інтригуючі назву? Насправді, рецепт нескладний, а результат - приголомшливий.

Опис приготування:

Торт"Африканська ромашка" отримав своє цікаве назву завдяки неймовірно красивого шоколадному кольорі. Найголовніше його перевага в тому, що начинку можна робити абсолютно будь-яку - ягідну, фруктову або навіть з цукатів і сухофруктів. Спробуйте, вам обов'язково сподобається.

  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 400 грам(200 - крем, 200 - тісто)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао - 100 грам
  • Борошно - 200-250 грам
  • Кефір - 150 грам
  • Крем - 1 літр
  • Желатин - 20 грам
  • Банан, ківі, апельсин, персик - по 2 Штуки (або інші фрукти)
  • Мак - 50-100 грам
торт
1. Для початку потрібно зайнятися основою - коржем. У глибоку миску необхідно вбити яйця і додати 200 грам цукру (можна збільшити або зменшити цю кількість до смаку). Акуратно змішати все виделкою, сильно не збиваючи яйця.
торт
2. Маса повинна стати однорідною і повітряної.
торт
3. Додати негашене соду і трохи перемішати.
торт
4. Далі в майбутній торт"Африканська ромашка" в домашніх умовах всипати какао і трохи просіяного борошна. Акуратно розмішати.
торт
5. Влити кефір і додати необхідну кількість борошна, щоб тісто нагадувало густу сметану по консистенції.
торт
6. Форму для випікання змастити трохи олією і вилити половину тіста. Випікати до готовності в заздалегідь розігрітій духовці. Потім відправити в духовку другу частину тесту. Обидва коржа добре остудити.
торт
7. За цей час можна приготувати начинку. Для цього необхідно розвести желатин в теплій воді до розчинення. Додати його в сметану, всипати близько 200 грам цукру і ретельно перемішати. Остиглі коржі розрізати навпіл. Дві рівні частини відкласти, а що залишилися розламати на невеликі шматочки. Додати в сметанний крем і перемішати. Фрукти нарізати невеликими шматочками і змішати з начинкою.
торт
8. Один корж викласти на блюдо. Зверху викласти рівним шаром начинку. Другий корж розрізати на пелюстки, залишаючи в серединці невеликий кружечок. Накрити їм торт. Рецепт приготування торта"Африканська ромашка" підійшов до кінця. Тепер залишилося лише почекати годинку-другу, щоб начинка застигла, а коржі просочилися.

Схожі рецепти