Торт «Ромашка»
(покроковий рецепт з фото)
Торт має красивий і насичений колір, а всередині вас чекає начинка з бананів, ківі і апельсинів - ну просто смакота! Оформляється десерт у формі ромашки, виглядає чудово!
Перед вами простий рецепт приготування торта "ромашка" . Цей торт можна готувати з будь-фруктовою начинкою, я використовував банани, ківі і апельсини. Ви можете взяти, наприклад, - ананаси або полуницю, одним словом, хто що любить. Перед вживанням дайте торту застигнути в холодильнику, хтось ставить торт в холодильник на всю ніч, але мені зазвичай вистачає 3-4 годину. Хай щастить!
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 2 склянки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Склянка
- Какао - 1 штука (упаковка)
- Кефір - 1 Склянка
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Желатин - 3 штуки (упаковки)
- Банан - 2 штуки
- Ківі - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Мак - За смаком
Яйця змішайте зі склянкою цукру. Збивати не потрібно, просто змішати.
Додаємо чайну ложку харчової соди.
Також кладемо склянку борошна і пачку какао, ретельно все перемішуємо до однорідної маси.
Вливаємо склянку кефіру, додаємо ще трохи борошна. Добре перемішуємо, наше тісто має бути схоже на густу сметану.
Розділити тісто на дві частини. По черзі, вливаючи тісто в форму, випікаємо два коржа. Потім коржі треба остудити, розрізати навпіл. Дві половинки залиште, інші дві половинки поламайте на дрібні частини.
Приготуємо крем. Ложку сметани збийте зі склянкою цукру, додайте три пачки желатину (попередньо розведеного кип'яченою водою). Потім дрібно ріжемо банани, ківі і апельсини. Змішуємо сметанний крем, фрукти і подрібнені коржі.
У форму, де випікалися коржі, викладаємо половинку коржа, потім фруктово-сметанним масу (можна додати мак), а зверху - корж (порізаний в формі ромашки). Зверху покриваємо торт шоколадною глазур'ю і ставимо застигати в холодильник на 2-3 годину.
Смачного!