Печиво «Ромашка»
(покроковий рецепт з фото)
Повітряна, ніжна і смачна випічка для сімейного сніданку або чаювання. У булочки "ромашка" найпростіша формування. Булочки легко відламувати, можна розрізати навпіл і намазати маслом. Пригощайтеся!
Перегляньте уважно рецепт, як приготувати булочку "ромашку", і ви зрозумієте, що цю чудову і смачну випічку дуже легко можна повторити. Дуже смачно зі склянкою молока або кухлем чаю.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 260 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Білок яєчний - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Борошно просійте в глибоку миску.
Дріжджі і цукор розведіть у воді. Влийте дріжджовий коктейль в борошно, додайте рослинне масло, перемішайте. Додайте сіль і замісіть тісто, НЕ липнуче до рук.
Тісто помістіть в миску, змащену маслом, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце для підходу на 1 час.
Тісто, що підійшло обомніте.
Розділити тісто 7 рівних частин. Кожну примніть в круглий коржик, зберіть тісто в центр, переверніть і округлятимете. Круглі заготовки покладіть у вигляді квітки в форму (23 см), змащену маслом. Накрийте харчової плівкою, поставте в тепле місце для підходу на 40 хвилин.
Підійшли булочки змастіть злегка збитим білком, посипте кунжутом. Поставте в розігріту духовку на 35-40 хвилин, випікайте при 200 градусах.
Булочки злегка остудіть у формі, потім повністю на решітці під х / б рушником.
Смачного!