Хлібна «Ромашка»
(покроковий рецепт з фото)
Ви пам'ятаєте такі булочки, які лежали в хлібних відділах колишніх радянських республік? Мами і бабусі напевно їх пам'ятають. Цей рецепт саме з тих часів дістався мені у спадок.
Дивіться, як приготувати хлібну "ромашку" . Дуже люблю запах хлібної випічки, це такий затишок і комфорт в будинку. У ці холодні осінні дні від хлібної випічки навіть стає тепліше. Люблю неординарну, оригінальну випічку. Хліб "ромашка" дуже простий і оригінальний у виконанні, доступний навіть новачкові в кулінарії.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Дріжджі - 25 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 250 грам
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
Спочатку зробіть опару. Для цього розведіть тепле молоко з дріжджами, 1 ст. L. Пісочний я 1 ст. L. Просіяного пшеничного борошна. Все перемішайте до повного розчинення, накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 15 хвилин для старту дріжджів.
Через 15 хвилин додайте сіль, ще 1 ст. L. Цукру, 2 жовтка. Туди ж відправте оливкова олія і просіяне борошно. Замісити тісто, зберіть в кого, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1, 5 годину.
Через час тісто збільшиться, стане дірчастим.
Присипте поверхню борошном. Добре вимісити тісто, випускаючи з нього повітря.
Розділити тісто 7 рівних частин. З кожного шматочка сформуйте колобки і викладайте на пергаментний аркуш паперу у вигляді квітки на невеликій відстані один від одного.
Змастіть жовтком, посипте булочки маком і кунжутом. Духовку нагрійте на 180 ° С і випікайте до рум'яної скоринки приблизно 40 хвилин. Смачного!