Рецепт Хлібна «Ромашка» фото

Хлібна «Ромашка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ви пам'ятаєте такі булочки, які лежали в хлібних відділах колишніх радянських республік? Мами і бабусі напевно їх пам'ятають. Цей рецепт саме з тих часів дістався мені у спадок.

Опис приготування:

Дивіться, як приготувати хлібну"Ромашку" . Дуже люблю запах хлібної випічки, це такий затишок і комфорт в будинку. У ці холодні осінні дні від хлібної випічки навіть стає тепліше. Люблю неординарну, оригінальну випічку. Хліб"Ромашка" дуже простий і оригінальний у виконанні, доступний навіть новачкові в кулінарії.

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Дріжджі - 25 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яєчні жовтки - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 250 грам
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
хлібна
Спочатку зробіть опару. Для цього розведіть тепле молоко з дріжджами, 1 ст. L. Пісочний я 1 ст. L. Просіяного пшеничного борошна. Все перемішайте до повного розчинення, накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 15 хвилин для старту дріжджів.
хлібна
Через 15 хвилин додайте сіль, ще 1 ст. L. Цукру, 2 жовтка. Туди ж відправте оливкова олія і просіяне борошно. Замісити тісто, зберіть в кого, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1, 5 годину.
хлібна
Через час тісто збільшиться, стане дірчастим.
хлібна
Присипте поверхню борошном. Добре вимісити тісто, випускаючи з нього повітря.
хлібна
Розділити тісто 7 рівних частин. З кожного шматочка сформуйте колобки і викладайте на пергаментний аркуш паперу у вигляді квітки на невеликій відстані один від одного.
хлібна
Змастіть жовтком, посипте булочки маком і кунжутом. Духовку нагрійте на 180 ° С і випікайте до рум'яної скоринки приблизно 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти