Хлібна косичка з маком
(покроковий рецепт з фото)
Хліб усьому голова! Його можна купити або спекти самостійно. Домашній хліб може порадувати вас не тільки смаком, але і своїм апетитним виглядом. Розповім, як приготувати хлібну косичку з маком.
У нашому домі завжди є хліб, його подають на сніданок, на обід або на вечерю. Складно уявити собі тарілку супу чи борщу без скоринки хліба. Можна спекти дріжджовий або бездріжджовий хліб, додати до нього кмин, кунжут, мак, сухі спеції, сир, цибуля, ароматні трави. Його можна їсти гарячим, але краще все ж почекати трохи.
- Борошно - 360 грам
- Вода - 180 мілілітрів
- Молоко - 60 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Курячий жовток - 1 штука
- Мак - 1 Ст. Ложка
1. У миску просійте пшеничну муку, в центрі зробіть невелику воронку. В іншій мисці з'єднайте теплу воду і молоко, потім влийте отриману суміш в воронку.
2. Додайте сіль, трохи перемішайте тільки рідкі складові, потім додайте дріжджі і цукровий пісок.
3. Залиште так на 5-7 хвилин, щоб активувати дріжджі.
4. В окремій мисці змішайте яйця і вилийте їх до борошна і дріжджів. Акуратно вмішати муку в воронку і замісити м'яке, але пружне тісто.
5. Дістаньте тісто з миски, змастіть її рослинним маслом, потім покладіть в неї тісто і залиште його при кімнатній температурі на 1 час, накрийте його рушником.
6. Розділити тісто 3 рівних частини, сформуйте з кожної ковбаску.
7. Заплетіть з трьох частин косичку, але не затягуйте туго.
8. Змастіть косичку курячим жовтком і посипте маком.
9. Запікайте при 190 градусах близько півгодини, потім трохи почекайте до охолодження і насолоджуйтеся.