«косичка» з маком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Завжди ми гадаємо, що б приготувати до чаю або купити? Сьогодні хочу запропонувати вам простий рецепт плетінки з маком або її ще називають"Косичка" . Спробуйте приготувати і ви! буде смачно!
Опис приготування:
Що може бути смачніше, ніж домашня, затишна і найсмачніша здобна випічка? Ці"Коси" підкорили всіх, хто їх пробував. Я не втомлюся повторювати, що це найкращий рецепт з усіх, що я пробувала. З радістю ділюся ним з вами.
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1/4 склянки
- Вода - 1/4 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Мак - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
1. Залийте дріжджі теплою водою, додайте столову ложку цукру і накрийте рушником на 15 хвилин.
2. Нагрейте молоко до 50-60 градусів. Влийте в більшу миску. Вбийте туди ж яйця і насипте цукор, що залишився. Добре розмішайте за допомогою віночка. Додайте охолоджене топлене вершкове масло і знову розмішайте.
3. Потім додайте закваску з дріжджів до суміші. Перемішайте.
4. Насипте сіль в борошно, просіюючи через сито, зсипте борошно в яєчну суміш і замісити тісто.
Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште його збільшуватися в об'ємі при кімнатній температурі на 2 годину.
Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште його збільшуватися в об'ємі при кімнатній температурі на 2 годину.
5. Потім розділіть тісто на 4 частини, расскатать кожну частину в рівномірний пласт.
6. Скачайте кожен лист в однаковий рулет і помістіть їх на пергаментний папір на деко.
7. Починайте плетіння: переміщайте бічні рулони в середину і перетинайте їх, а середні рулони-з боків. Змастіть готову косичку сумішшю молока і яєчного жовтка.
8. Посипте булку маком і поставте випікатися її в духовку на 20-25 хвилин при 160-165 градусів.