Печиво «косичка»
(покроковий рецепт з фото)
Ні що так не прикрашає чаювання, як свіжоспечена випічка. А якщо це печиво формове, то діти стануть неодмінними супутниками вашого приємного проведення часу.
Дотримуючись послідовність процесу приготування, ви отримаєте відмінний результат. Рецепт не вимагає особливої вправності, тому його приготує навіть починаюча господиня.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - для змащення)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мак - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Збийте яйце з цукром і сіллю.
Додайте сметану, рослинне масло і ще раз збийте.
У борошно додайте розпушувач для тіста.
Змішайте борошно з яєчно-сметанною масою.
Руками замісити тісто. Залиште його на 20 хвилин.
Змішайте борошно з яєчно-сметанною масою.
Руками замісити тісто. Залиште його на 20 хвилин.
Тісто розкачати пласт товщиною 0, 5 см. Наріжте на тонкі смужки довжиною 20 см. З'єднайте по три штучки і заплетене довгу косу.
Косичку розділіть навпіл. Змастіть збитим яйцем і умочіть в мак.
Таким же чином вступите з іншими смужками.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Таким же чином вступите з іншими смужками.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Печиво викладіть на деко змащений тонким шаром рослинного масла. Випікайте в гарячій духовці протягом 15 хвилин до золотистого кольору.
Готове печиво легка остудіть і подавайте до столу.
Приємного чаювання!