Рецепт Печиво «косичка» фото

Печиво «косичка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Ні що так не прикрашає чаювання, як свіжоспечена випічка. А якщо це печиво формове, то діти стануть неодмінними супутниками вашого приємного проведення часу.

Опис приготування:

Дотримуючись послідовність процесу приготування, ви отримаєте відмінний результат. Рецепт не вимагає особливої ​​вправності, тому його приготує навіть починаюча господиня.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - для змащення)
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Масло рослинне - 1/4 склянки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Мак - 2 Ст. Ложки
печиво
Підготуйте необхідні інгредієнти.
печиво
Збийте яйце з цукром і сіллю.
печиво
Додайте сметану, рослинне масло і ще раз збийте.
печиво
У борошно додайте розпушувач для тіста.
Змішайте борошно з яєчно-сметанною масою.
Руками замісити тісто. Залиште його на 20 хвилин.
печиво
Тісто розкачати пласт товщиною 0, 5 см. Наріжте на тонкі смужки довжиною 20 см. З'єднайте по три штучки і заплетене довгу косу.
печиво
Косичку розділіть навпіл. Змастіть збитим яйцем і умочіть в мак.
Таким же чином вступите з іншими смужками.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
печиво
Печиво викладіть на деко змащений тонким шаром рослинного масла. Випікайте в гарячій духовці протягом 15 хвилин до золотистого кольору.
печиво
Готове печиво легка остудіть і подавайте до столу.
печиво
Приємного чаювання!

Схожі рецепти