Печиво «косичка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.
Ні що так не прикрашає чаювання, як свіжоспечена випічка. А якщо це печиво формове, то діти стануть неодмінними супутниками вашого приємного проведення часу.
Опис приготування:
Дотримуючись послідовність процесу приготування, ви отримаєте відмінний результат. Рецепт не вимагає особливої вправності, тому його приготує навіть починаюча господиня.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - для змащення)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мак - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Збийте яйце з цукром і сіллю.
Додайте сметану, рослинне масло і ще раз збийте.
У борошно додайте розпушувач для тіста.
Змішайте борошно з яєчно-сметанною масою.
Руками замісити тісто. Залиште його на 20 хвилин.
Змішайте борошно з яєчно-сметанною масою.
Руками замісити тісто. Залиште його на 20 хвилин.
Тісто розкачати пласт товщиною 0, 5 см. Наріжте на тонкі смужки довжиною 20 см. З'єднайте по три штучки і заплетене довгу косу.
Косичку розділіть навпіл. Змастіть збитим яйцем і умочіть в мак.
Таким же чином вступите з іншими смужками.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Таким же чином вступите з іншими смужками.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Печиво викладіть на деко змащений тонким шаром рослинного масла. Випікайте в гарячій духовці протягом 15 хвилин до золотистого кольору.
Готове печиво легка остудіть і подавайте до столу.
Приємного чаювання!