Косичка з шоколадом з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є готове листкове тісто, то знайте, що смачну випічку до чаю можна приготувати дуже просто і швидко. Цей рецепт - паличка-виручалочка в разі, коли гості практично на порозі.
Смачно, швидко і без особливого клопоту - ось основні характеристики цього пирога. Його можна зробити одним великим, на всю плитку шоколаду, а можна поділити плитку на стовпчики і з 3-4 шматочків і зробити маленькі кіски. Якщо у мене є час, я роблю багато маленьких кісок. Ну, а коли гості практично на порозі, швиденько загортаю одну велику косу-пиріг і чекаю друзів. Як приготувати косичку з шоколадом з листкового тіста, я написав і показав в цьому простому рецепті. Спечіть обов'язково, це смачно!
- Тісто листкове - 500 грам (бездрожжевое)
- Шоколад - 200 грам
- Горіхи - 100 грам
Розкачуємо размороженное листкове тісто в прямокутник. Розмір - рази в три більше, ніж плитка шоколаду. Викладаємо розкачане тісто на лист пергаменту.
Викладаємо посередині розкатаного листа тесту плитку шоколаду.
Не доходячи до краю шоколадки приблизно 1 см, робимо косі розрізи на тесті.
І починаємо плести косу: загортаємо по черзі смужки то з одного, то з іншого боку на зразок косички.
Очищені горіхи подрібнюємо в крихту. Можна ножем, а можна качалкою.
Змащуємо косичку яйцем або вершками.
Посипаємо подрібненими горіхами і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 30. Пиріг повинен красиво підрум'янитися.