Рецепт Круасани з листкового тіста з шоколадом фото

Круасани з листкового тіста з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Шоколад , Листкове тісто
На полуденок , На сніданок
Випічка , Круасани
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Готували знамениті круасани? думаєте, складно? Зовсім немає! Приготуйте ароматні, дивовижно смачні круасани з листкового тіста з шоколадом на сніданок і відчуйте себе справжнім французом.

Опис приготування:

Обожнюю смачну випічку, та ще й таку, з якої метушні поменше. Ось, наприклад, круасани. Думаєте, що приготувати круасани на своїй кухні - це складно? Ну так, якщо самому півдня робити листкове тісто. Але є альтернатива, Зараз в магазині продається готове листкове тісто. Знайдіть гарне тісто - і скористайтеся ним. А я вам розповім, як дуже легко приготувати круасани з листкового тіста з шоколадом в домашніх умовах.

  • Листкове тісто - 400 грам
  • Плитка шоколаду - 1 штука(200 г.
    )
  • Яйце - 1 штука
круасани з листкового тіста з шоколадом - фото крок 1
Готове листкове тісто заздалегідь дістаньте з морозилки і накрийте плівкою. Дайте йому розморозитися при кімнатній температурі. Потім тісто розкачати в пласт товщиною десь 4-5 мм. І наріжте на довгі трикутники.
круасани з листкового тіста з шоколадом - фото крок 2
На найкоротшу сторону трикутника викладіть кілька шматочків шоколаду. Щоб шоколад краще ламався, відправте його на деякий час в холодильник, а потім поламайте на шматочки.
круасани з листкового тіста з шоколадом - фото крок 3
Далі звертаємо круасани, як рогалики, щільно притискаючи тісто. Але щоб наші круасани були схожі на справжні, треба їм надати форму півмісяця.
круасани з листкового тіста з шоколадом - фото крок 4
Щоб у круасанів була золота гарна скоринка, смажена їх збитим яйцем.
круасани з листкового тіста з шоколадом - фото крок 5
Випікати круасани треба за особливою технологією: спочатку - при 220 градусах хвилин 5, а потім - при 180-190 градусах хвилин 15-20 до золотистого кольору. Готовим круасанів дайте трохи охолонути, і тільки потім подавайте їх до кави або чаю.

Схожі рецепти