Круасани з листкового тіста з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Готували знамениті круасани? думаєте, складно? Зовсім немає! Приготуйте ароматні, дивовижно смачні круасани з листкового тіста з шоколадом на сніданок і відчуйте себе справжнім французом.
Обожнюю смачну випічку, та ще й таку, з якої метушні поменше. Ось, наприклад, круасани. Думаєте, що приготувати круасани на своїй кухні - це складно? Ну так, якщо самому півдня робити листкове тісто. Але є альтернатива, Зараз в магазині продається готове листкове тісто. Знайдіть гарне тісто - і скористайтеся ним. А я вам розповім, як дуже легко приготувати круасани з листкового тіста з шоколадом в домашніх умовах.
- Листкове тісто - 400 грам
- Плитка шоколаду - 1 штука(200 г.
) - Яйце - 1 штука
Готове листкове тісто заздалегідь дістаньте з морозилки і накрийте плівкою. Дайте йому розморозитися при кімнатній температурі. Потім тісто розкачати в пласт товщиною десь 4-5 мм. І наріжте на довгі трикутники.
На найкоротшу сторону трикутника викладіть кілька шматочків шоколаду. Щоб шоколад краще ламався, відправте його на деякий час в холодильник, а потім поламайте на шматочки.
Далі звертаємо круасани, як рогалики, щільно притискаючи тісто. Але щоб наші круасани були схожі на справжні, треба їм надати форму півмісяця.
Щоб у круасанів була золота гарна скоринка, смажена їх збитим яйцем.
Випікати круасани треба за особливою технологією: спочатку - при 220 градусах хвилин 5, а потім - при 180-190 градусах хвилин 15-20 до золотистого кольору. Готовим круасанів дайте трохи охолонути, і тільки потім подавайте їх до кави або чаю.