Круасани з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Аромат і смак домашньої випічки тягне кожного. Якщо ви хочете побалувати себе і рідних, тоді повторіть цей дуже простий рецепт круасанів з листкового дріжджового тіста.
Це один з найпростіших варіантів, як зробити круасани з листкового дріжджового тіста. При бажанні можна зробити їх з начинкою - шоколадом, варенням, маком і т.Д. Це відмінний варіант смачного сніданку для всієї родини.
- Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
- Жовток - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. Тісто потрібно розморозити і розкачати злегка. Потім за допомогою гострого ножа нарізати довгими трикутниками. Щоб було простіше працювати з тестом, робочу поверхню можна можна присипати борошном.
2. З широкої сторони зробіть невеликий розріз, розкрийте і загорніть в різні боки. Якщо в рецепті приготування круасанів з листкового дріжджового тіста використовується начинка, то її слід класти на цей широкий край.
3. Далі акуратно згорніть трикутники до меншого краю, як би намотуючи тісто.
4. Деко або форму для запікання застеліть пергаментом. Викладіть готові круасани з листкового дріжджового тіста в домашніх умовах злегка, загинаючи всередину краю. Тепер в невеликій мисочці потрібно збити жовток з цукром (до однорідності). Змастіть отриманою сумішшю круасани, надішліть лист з майбутньою випічкою в розігріту духовку.
5. Випікаються вони від 12 до 20 хвилин, в залежності від ваших смакових уподобань (чим довше - тим рум'яні буде корочка). Після потрібно дати їм трохи охолонути - і можна пробувати. При подачі можна доповнити круасани з листкового дріжджового тіста згущеним молоком, соусом або свіжими ягодами, наприклад.