Рецепт Круасани з листкового дріжджового тіста фото

Круасани з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Листкове тісто
На полуденок
Випічка , Круасани
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Аромат і смак домашньої випічки тягне кожного. Якщо ви хочете побалувати себе і рідних, тоді повторіть цей дуже простий рецепт круасанів з листкового дріжджового тіста.

Опис приготування:

Це один з найпростіших варіантів, як зробити круасани з листкового дріжджового тіста. При бажанні можна зробити їх з начинкою - шоколадом, варенням, маком і т.Д. Це відмінний варіант смачного сніданку для всієї родини.

  • Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
круасани з листкового дріжджового тіста - фото крок 1
1. Тісто потрібно розморозити і розкачати злегка. Потім за допомогою гострого ножа нарізати довгими трикутниками. Щоб було простіше працювати з тестом, робочу поверхню можна можна присипати борошном.
круасани з листкового дріжджового тіста - фото крок 2
2. З широкої сторони зробіть невеликий розріз, розкрийте і загорніть в різні боки. Якщо в рецепті приготування круасанів з листкового дріжджового тіста використовується начинка, то її слід класти на цей широкий край.
круасани з листкового дріжджового тіста - фото крок 3
3. Далі акуратно згорніть трикутники до меншого краю, як би намотуючи тісто.
круасани з листкового дріжджового тіста - фото крок 4
4. Деко або форму для запікання застеліть пергаментом. Викладіть готові круасани з листкового дріжджового тіста в домашніх умовах злегка, загинаючи всередину краю. Тепер в невеликій мисочці потрібно збити жовток з цукром (до однорідності). Змастіть отриманою сумішшю круасани, надішліть лист з майбутньою випічкою в розігріту духовку.
круасани з листкового дріжджового тіста - фото крок 5
5. Випікаються вони від 12 до 20 хвилин, в залежності від ваших смакових уподобань (чим довше - тим рум'яні буде корочка). Після потрібно дати їм трохи охолонути - і можна пробувати. При подачі можна доповнити круасани з листкового дріжджового тіста згущеним молоком, соусом або свіжими ягодами, наприклад.

Схожі рецепти