Рецепт Круасани з дріжджового тіста фото

Круасани з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
На полуденок, На сніданок
Випічка, Круасани

Один з улюблених сніданків - круасани. Готую його тільки по вихідним, коли є час вранці, однак рецепт не зовсім традиційний. Розповім, як приготувати круасани з дріжджового тіста.

М'які, пишні, хрусткі, з рум'яною скоринкою і приємним ароматом - це все про моїх улюблених круасанів. Іноді купую готові на такий хліб, а от у вихідні готую їх в домашніх умовах. Не обов'язково робити їх з солодкою начинкою, і цей рецепт тому підтвердження.

  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Сир твердий - 100 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
круасани з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Молоко підігрівають, додаю в нього дріжджі, цукор і 1 столову ложку борошна, перемішую.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Накриваю миску рушником або серветкою і залишаю на 10 хвилин.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Через 10 хвилин вливаю теплий кефір і яйце, сіль і соняшникову олію, гарненько перемішую.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Всипаю заздалегідь просіяне борошно, замішую тісто.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Розміщую його в миску і накриваю рушником, залишаю на 1 час.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Твердий сир натираю на дрібній тертці і перекладаю в тарілку.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 7
7. За годину тісто піднялося в 2-3 рази, поділяю його на 3 рівні частини.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Першу частину розкочують тонко в формі кола. Розтоплюю вершкове масло, змащую їм тісто.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 9
9. Посипаю тісто з вершковим маслом тертим твердим сиром.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Розкочую другу частину, змащую її маслом і посипаю сиром, викладаю її на перший пласт, те ж саме проробляю і з третьою частиною тіста. Розрізаю вийшла тришарову корж на рівні трикутники.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 11
11. Кожен шматочок тіста скачують в формі рулетиків.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 12
12. Деко змащую олією, викладаю на нього круасани, змащую кожен вершковим маслом і посипаю тертим сиром.
круасани з дріжджового тіста - фото крок 13
13. Випікаю в розігрітому до 180-190 градусів духовці 25-30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти