Круасани з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Один з улюблених сніданків - круасани. Готую його тільки по вихідним, коли є час вранці, однак рецепт не зовсім традиційний. Розповім, як приготувати круасани з дріжджового тіста.
М'які, пишні, хрусткі, з рум'яною скоринкою і приємним ароматом - це все про моїх улюблених круасанів. Іноді купую готові на такий хліб, а от у вихідні готую їх в домашніх умовах. Не обов'язково робити їх з солодкою начинкою, і цей рецепт тому підтвердження.
- Молоко - 50 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кефір - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сир твердий - 100 грам
- Вершкове масло - 70 грам
1. Молоко підігрівають, додаю в нього дріжджі, цукор і 1 столову ложку борошна, перемішую.
2. Накриваю миску рушником або серветкою і залишаю на 10 хвилин.
3. Через 10 хвилин вливаю теплий кефір і яйце, сіль і соняшникову олію, гарненько перемішую.
4. Всипаю заздалегідь просіяне борошно, замішую тісто.
5. Розміщую його в миску і накриваю рушником, залишаю на 1 час.
6. Твердий сир натираю на дрібній тертці і перекладаю в тарілку.
7. За годину тісто піднялося в 2-3 рази, поділяю його на 3 рівні частини.
8. Першу частину розкочують тонко в формі кола. Розтоплюю вершкове масло, змащую їм тісто.
9. Посипаю тісто з вершковим маслом тертим твердим сиром.
10. Розкочую другу частину, змащую її маслом і посипаю сиром, викладаю її на перший пласт, те ж саме проробляю і з третьою частиною тіста. Розрізаю вийшла тришарову корж на рівні трикутники.
11. Кожен шматочок тіста скачують в формі рулетиків.
12. Деко змащую олією, викладаю на нього круасани, змащую кожен вершковим маслом і посипаю тертим сиром.
13. Випікаю в розігрітому до 180-190 градусів духовці 25-30 хвилин. Смачного!