Баклажани по-македонски
(покроковий рецепт з фото)
Такі баклажани приготувати дуже просто, а їх смак - neopisuemиy. Як відомо, помідори і часник - це найкраща гармонія з баклажанами. Ось саме такий рецепт я пропоную сьогодні.
Все не вирішувалася приготувати баклажани по-македонски в домашніх умовах, але ось ризикнула. Результатом залишилася дуже задоволена, оскільки таке блюдо внесло різноманітність у нашу звичну їжу. Як виявилося, навіть з таких легких продуктів можна приготувати дуже смачне блюдо.
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль і перець - За смаком
- Оцет - 50 грам
- Рослинна олія - 50 грам
1. Отже, для початку підготуємо помідори. Я зазвичай ошпарюють їх окропом і знімаю шкірку. Після цього подрібнюю в блендері, н про можна прокрутити кілька разів через м'ясорубку.
2. Перекручені помідори ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, додавши подрібнений часник і рослинне масло.
3. Тепер приступаємо до баклажанів: чисті фрукти, наріжте кільцями і обсмажте на олії з двох сторін.
4. Тепер змастіть їх часником і рубаною зеленню петрушки. Після - складіть акуратно у вогнетривкий посуд і залийте все томатним соусом. Додайте за смаком приправи.
5. Ставимо в духовку наші баклажани, окропивши трохи оцтом. Запікаємо близько півгодини і подаємо як самостійне блюдо, полив верх соусом.