Рецепт М'ясо по-македонски фото

М'ясо по-македонски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дізнавшись рецепт цієї страви я спочатку сумнівалася - уживуться чи разом такі яскраві продукти, як яловичина, кедрові горіхи і маслини? виявилося, ще як уживуться! Смак виходить просто чарівний - спробуйте!

Опис приготування:

Македонська кухня має багато спільного з кухнями інших балканських народів, але все ж в ній чимало своєрідних рис - несподіваних поєднань, оригінальних рішень, специфічних страв. Думаю, дізнавшись, як приготувати м'ясо по-македонски, ви з цим погодитеся. Отже, рецепт.

Готуємо маринад для м'яса: в невеликій мисці збиваємо масло, оцет, сіль, перець і паприку до найлегшій ніжною емульсії.

Яловичину (а ще краще - телятину) ріжемо поперек волокон на досить тонкі (0, 5-1 сантиметр) шматочки. Добре відбиваємо (ніж старше м'ясо, тим ретельніше) кожен шматочок і, вмочивши в маринад з двох сторін, відкладаємо в окремий посуд.

Поки м'ясо маринується (на це піде приблизно півгодини), робимо соус. Кедрові горішки обсмажуємо на сухій сковороді - хвилин 5 і постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб не пригоріли. Маслини ріжемо кільцями, дрібно рубаємо зелень петрушки.

Кладемо все в миску, видавлюємо зверху лимон, солимо, перчим, перемішуємо і відставляємо в сторону. Можна все продукти для соусу пропустити через блендер - тоді він вийде кремоподібним і дуже ніжним. Смачно і так, і сяк.

А самі обсмажуємо яловичину з двох сторін на добре розігрітій сковороді до апетитного червоно-коричневого кольору. Масло на Сковорода не ллємо - того, що було в маринаді, цілком достатньо.

М'ясо викладаємо на тарілки, зверху - соус.

Виходить незвичайне, красиве і дуже смачна страва, яка не осоромить навіть святковий стіл. Смачного!


  • Яловичина - 1 кілограм
  • Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
  • Оцет бальзамічний - 1 Чайна ложка
  • Маслини - 1 Склянка
  • Горіхи кедрові - 1 Склянка
  • Петрушка - 50 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - 0, 5 чайних ложки
  • Паприка - 0.5 чайних ложки
Македонська кухня має багато спільного з кухнями інших балканських народів, але все ж в ній чимало своєрідних рис - несподіваних поєднань, оригінальних рішень, специфічних страв. Думаю, дізнавшись, як приготувати м'ясо по-македонски, ви з цим погодитеся. Отже, рецепт.

Готуємо маринад для м'яса: в невеликій мисці збиваємо масло, оцет, сіль, перець і паприку до найлегшій ніжною емульсії.

Яловичину (а ще краще - телятину) ріжемо поперек волокон на досить тонкі (0, 5-1 сантиметр) шматочки. Добре відбиваємо (ніж старше м'ясо, тим ретельніше) кожен шматочок і, вмочивши в маринад з двох сторін, відкладаємо в окремий посуд.

Поки м'ясо маринується (на це піде приблизно півгодини), робимо соус. Кедрові горішки обсмажуємо на сухій сковороді - хвилин 5 і постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб не пригоріли. Маслини ріжемо кільцями, дрібно рубаємо зелень петрушки.

Кладемо все в миску, видавлюємо зверху лимон, солимо, перчим, перемішуємо і відставляємо в сторону. Можна все продукти для соусу пропустити через блендер - тоді він вийде кремоподібним і дуже ніжним. Смачно і так, і сяк.

А самі обсмажуємо яловичину з двох сторін на добре розігрітій сковороді до апетитного червоно-коричневого кольору. Масло на Сковорода не ллємо - того, що було в маринаді, цілком достатньо.

М'ясо викладаємо на тарілки, зверху - соус.

Виходить незвичайне, красиве і дуже смачна страва, яка не осоромить навіть святковий стіл. Смачного!

Схожі рецепти