Рецепт Баклажани по-афганські фото

Баклажани по-афганські
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Баклажан
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Іноді познайомитися з традиційною кухнею іншої країни буває дуже корисно, адже ніколи не знаєш, яку смакоту відшукаєш. І сьогодні я розповім вам, як зробити ароматні баклажани по-афганських.

Звичайно, і в російській кухні є дуже багато відмінних рецептів, але все ж пробувати іноземні страви можна і навіть потрібно, тому що там іноді трапляються справжні шедеври. А оскільки зараз якраз в самому розпалі овочевий сезон, я хочу розповісти про один дуже хорошому і досить простому рецепті баклажанів по-афганських. Ця страва неймовірно смачне, а завдяки великій кількості овочів дуже соковите, а ще воно настільки просте в приготуванні, що будь-яка господиня з ним впорається без особливих зусиль. Я ось, наприклад, дуже часто радую своїх рідних цієї смакотою і готую баклажани по-афганських в домашніх умовах щоліта, спробуйте і ви.

  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Масло рослинне - 200 грам
  • Йогурт - 100 грам (без добавок)
  • Куркума - 1/6 чайних ложки
  • Струшуючи sushenaya - 1/6 чайних ложки
  • Braai - За смаком
  • Сіль - За смаком
баклажани по-афганських - фото крок 1
Для початку промиваємо баклажани, висушуємо їх і очищаємо від шкірки, але хвостик не відрізані.
баклажани по-афганських - фото крок 2
Очищені баклажани нарізаємо вздовж на пластинки приблизно по 0, 7 см кожна.
баклажани по-афганських - фото крок 3
Пластинки баклажанів викладаємо шарами в друшляк і пересипаємо їх сіллю, залишаємо хвилин на 15.
баклажани по-афганських - фото крок 4
Після закінчення часу баклажани викладаємо на чистий рушник, щоб воно ввібрало зайву вологу.
баклажани по-афганських - фото крок 5
Потім наливаємо в сковороду олію і обсмажуємо на ньому баклажани з усіх боків до золотистого кольору.
баклажани по-афганських - фото крок 6
Підготуємо інші інгредієнти, помідори промиваємо та нарізаємо кружечками.
баклажани по-афганських - фото крок 7
Часник подрібнюємо, перець ріжемо кільцями.
баклажани по-афганських - фото крок 8
Тепер на чисту суху сковороду викладаємо шар з помідорів, потім йдуть баклажани, знову помідори і так чергуємо шари. Кожен шар можна трохи посолити поперчити.
баклажани по-афганських - фото крок 9
Зверху викладаємо кільця болгарського перцю і пластинки часнику, посипаємо все куркумою і додаємо кінзу.
баклажани по-афганських - фото крок 10
Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо овочі на повільному вогні протягом 45 хвилин. Заважати нічого не треба, просто час від часу трусить сковороду, щоб овочі не пригоріли.
баклажани по-афганських - фото крок 11
Коли час буде підходити до кінця, ми подрібнюємо зубчик часнику і змішуємо його з йогуртом. Потім частиною йогуртную заправки змащуємо дно тарілки.
баклажани по-афганських - фото крок 12
Потім викладаємо на тарілку готові баклажани, поливаємо їх соусом і посипаємо м'ятою, подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти