Австрійський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Існує стільки різноманітних рецептів яблучного пирога. Яблука можна натерти, нарізати дрібно або крупно, перетворити в пюре. Ось ще один рецепт, як приготувати австрійський яблучний пиріг.
Цей пиріг можна подавати теплим або вже остиглим. До нього рекомендують збиті вершки на відміну від популярного американського яблучного пирога, який слід подавати з кулькою ванільного морозива. До австрійському сміливо можна додати горіхи, родзинки. Можете експериментувати з різними сортами яблук: солодкі або кислі.
- Яблука - 4 штуки
- Цукор - 2 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Харчова сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
- Масло волоського горіха - 0, 5 склянки
1. Приготуйте форму для випічки, для цього змастіть її маслом.
2. Помийте яблука, очистіть їх і наріжте невеликими шматочками. Покладіть яблука в миску, додайте цукор і змішайте.
3. В окрему ємність просійте борошно, розпушувач, харчову соду, сіль і корицю, перемішайте.
4. Додайте яйця в суміш яблук.
5. Додайте масло волоського горіха в суміш яблук. Влийте яблучну суміш в ємність з борошном і ретельно перемішайте.
6. Перелийте тісто в форму, поставте форму в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку і випікайте протягом 50-55 хвилин.
7. Остудіть пиріг, дістаньте його з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.