Австрійський сирний торт
(покроковий рецепт з фото)
Австрія знаменита на весь світ своєю випічкою. Багато з варіантів ви можете повторити самостійно. Тільки вам потрібна чітка інструкція, щоб вийшов класичний рецепт. Уважно читайте!
Хочете спробувати незвичайне торт у вашому житті? Тоді цей рецепт вам підійде. Він одночасно нагадує чізкейк і пиріг, а ще має незвичайний смак. Прочитайте про те, як приготувати австрійський сирний торт. У його складі є кокосова стружка, сир "гауда" і персики, інтригуюче?
- Кокосова стружка - 25 грам
- Цукор - 175 грам(75 г - в тісто, 100 г - в суфле)
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Сир "гауда" - 75 грам
- Борошно - 60 грам(30 г - в тісто, 30 г - в суфле)
- Вершкове масло - 90 грам
- Вершки жирні - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 7 штук(3 шт. - в тісто, 4 шт. - в суфле)
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний стручок - 0, 25 штуки
- Сік лимона - 2 краплі
- Цедра лимону - 1 щіпка
- Персики консервовані, банку - 1 штука
Спочатку зробіть бісквіт. Жовтки відокремте від білків. Жовтки збийте з половиною цукру міксером протягом 10 хвилин до повітряної маси.
Окремо збийте білки з рештою цукру і соком лимона до стійких піків.
До жовтків додайте трохи білків, акуратно перемішуючи. Додайте кокосову стружку.
Просійте до яєчної маси трохи крохмалю з борошном. Всипте сіль. Акуратно перемішайте.
Введіть порціями білки з борошном по черзі. Постійно заважайте.
Повітряне тісто перекладіть у форму для випічки, застелену пергаментом. Запікайте бісквіт в духовці при 180 градусах протягом 25 хвилин.
Поки бісквіт остигає, займіться суфле. Натріть сир на дрібній тертці. Молоко з вершками і ваніліном поставте на повільний вогонь. Додайте сир. Заважайте масу до розчинення.
В іншому посуді змішайте половину цукру з борошном. Потім додайте суміш до сирної маси. Швидко перемішайте, щоб не утворилися грудочки. З вогню не знімайте.
Потім додайте вершкове масло. Ще раз все перемішайте до розчинення. Масу остудіть.
У холодну масу додайте по одному жовтку, кожен раз збиваючи. В кінці додайте цедру.
Окремо збийте білки з цукром, що залишився і соком лимона. Акуратно вмішати білки в сирну суміш лопаткою.
З персиків злийте сироп. Наріжте їх тонкими кружальцями.
Форму для випічки застеліть пергаментом, а боки фольгою. У нижній частині вставки бісквіта. Покрийте його персиками.
Зверху розподіліть сирне суфле.
Запікайте торт в розігрітій до 150-160 градусах духовці протягом 70-80 хвилин.
Готовий торт остудіть, а потім прямо в формі залиште в холодильнику на ніч. Прикрасьте випічку за бажанням. Приємного чаювання!