Авартана
(покроковий рецепт з фото)
Авартана - традиційний грецький салат без заправки. Салат готується з помідорів, огірків, солодкого перцю, червоної цибулі, сиру фета і зелені. Найкраще готувати салат влітку, зі свіжих овочів!
Представляю вам простий рецепт приготування салату Авартана. У Греції цей салат готують без заправки, тільки нарізані овочі і трішечки приправ і зелені за смаком. Раджу готувати Авартану влітку, коли в продажу є свіжі овочі. Гарного вам дня і удачі!
- Сир фета - 200 грам
- Огірок - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Перець солодкий - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста червоний - 1 штука
- Спеції та приправи - За смаком (чорний перець, кріп, чебрець, орегано)
- Зелень - За смаком
Овочі ретельно промийте. Потім поріжте кружечками огірок, кубиками - фета, цибуля - півкільцями, помідори і перець - дрібними шматочками. Змішайте всі інгредієнти в одній ємності.
Додайте за смаком чорний перець, кріп, чебрець, орегано і сіль. Так як салат готується без заправки, його можна злегка збризнути лимонним соком. Не зайвим буде, покришити зверху зелень.
Смачного!