Апельсинова пряник
(покроковий рецепт з фото)
Часто таке трапляється, що хочеться зробити певний рецепт, але всіх потрібних інгредієнтів немає під рукою. Саме в таких випадках я віддаю перевагу такі рецепти, в яких можна що-що змінити.
Саме тому сьогодні я і вирішила написати вам, як приготувати апельсинову пряник. У даній рецептурі звичний мед замінює сік, який виявився у мене в холодильнику. Природно, що випічка від нього стає кисленькою. А я просто обожнюю поєднання солодкого і кислого в стравах!
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Сік апельсиновий - 1, 3 склянки
- Розпушувач пакетик - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукрова пудра - 120 грам
Розігрійте духовку до 180 градусів. Просійте борошно в миску. Форму для випічки змастіть вершковим маслом.
В іншій мисці збийте яйця з цукром за допомогою міксера. Збивайте близько 15 хвилин.
Тепер до яєць додайте розпушувач зі склянкою соку і рослинним маслом. Збивайте 2 хвилини, потім додайте борошно і ще раз збийте.
Тісто перекладіть у форму. Розподіліть його лопаткою і поставте в духовку на півгодини.
Тепер зробіть крем. Просійте пудру і влийте в неї сік, що залишився. Перемішайте до єдиної маси.
Кремом промажьте пряник, поки вона ще тепла. Потім остудіть її і пробуйте цей кулінарний шедевр!