Апельсинова панна котта
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати апельсинову панна котту, дуже ніжне і солодке желе з апельсиновим смаком. Такий десерт відмінно підійде для святкового меню і стане одним з ваших улюблених.
Тепер ви зможете без праці приготувати італійський десерт, панна котту, в домашніх умовах. Більш того, приготований за цим рецептом десерт порадує вас приємним цитрусовим ароматом і красивим кольором апельсинів, які використовуються для подачі желе. Обов'язково використовуйте вершки, так як саме вони надають цій страві ніжність і легкість. Це низькокалорійний десерт: всього 124 ккал в 100 г желе, так що можете сміливо насолоджуватися ним без шкоди для фігури.
- Вершки 12% - 700 грам
- Цукор - 80-100 грам
- Желатин - 8 грам
- Вода - 50 грам
- Апельсин - 350-400 грам
- Цукрова пудра - 15-25 грам
- Апельсиновий лікер - 30-45 грам
- Апельсинова цедра - 1 Ст. Ложка
1. Желатин змішайте з холодною кип'яченою водою і залиште для набухання. Апельсинові часточки очистіть від шкірки і розрізати на невеликі шматочки. Додайте цукрову пудру, апельсиновий лікер і перемішайте.
2. Накрийте кришкою і поставте в холодильник. Вершки з'єднайте з апельсиновою цедрою і цукром. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
3. У гарячих вершках розчиніть желатин і повністю остудіть. Розлийте вершки в форми через ситечко і поставте в холодильник на 4-5 годин.
4. Перед подачею занурте форму з десертом в гарячу воду на кілька секунд. Подавайте десерт, прикрасивши його часточками апельсина і апельсиновим соком. Смачного!