Рецепт Апельсинова панна котта фото

Апельсинова панна котта
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Вершки, Апельсин, Желатин
ПП рецепти, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Солодке, Десерти, Желе

Хочу розповісти вам, як приготувати апельсинову панна котту, дуже ніжне і солодке желе з апельсиновим смаком. Такий десерт відмінно підійде для святкового меню і стане одним з ваших улюблених.

Тепер ви зможете без праці приготувати італійський десерт, панна котту, в домашніх умовах. Більш того, приготований за цим рецептом десерт порадує вас приємним цитрусовим ароматом і красивим кольором апельсинів, які використовуються для подачі желе. Обов'язково використовуйте вершки, так як саме вони надають цій страві ніжність і легкість. Це низькокалорійний десерт: всього 124 ккал в 100 г желе, так що можете сміливо насолоджуватися ним без шкоди для фігури.

  • Вершки 12% - 700 грам
  • Цукор - 80-100 грам
  • Желатин - 8 грам
  • Вода - 50 грам
  • Апельсин - 350-400 грам
  • Цукрова пудра - 15-25 грам
  • Апельсиновий лікер - 30-45 грам
  • Апельсинова цедра - 1 Ст. Ложка
апельсиновая панна котта - фото крок 1
1. Желатин змішайте з холодною кип'яченою водою і залиште для набухання. Апельсинові часточки очистіть від шкірки і розрізати на невеликі шматочки. Додайте цукрову пудру, апельсиновий лікер і перемішайте.
апельсиновая панна котта - фото крок 2
2. Накрийте кришкою і поставте в холодильник. Вершки з'єднайте з апельсиновою цедрою і цукром. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
апельсиновая панна котта - фото крок 3
3. У гарячих вершках розчиніть желатин і повністю остудіть. Розлийте вершки в форми через ситечко і поставте в холодильник на 4-5 годин.
апельсиновая панна котта - фото крок 4
4. Перед подачею занурте форму з десертом в гарячу воду на кілька секунд. Подавайте десерт, прикрасивши його часточками апельсина і апельсиновим соком. Смачного!

Схожі рецепти