Панна котта з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Я завжди з нетерпінням чекаю літа і сезону полуниці, щоб приготувати цей смачний італійський десерт - "панна котта". Готується дуже просто, впорається навіть починаюча господиня. Беріть на замітку!
Приготувати "панна котту" дуже просто, найскладніше, це дочекатися поки вона буде готова. Як приготувати цей незвичайний десерт, дивіться покрокову інструкцію.
- Вершки - 500 мілілітрів(10% жирності)
- Полуниця - 300-400 грам
- Желатин - 15 грам(8 грам - в вершкову масу, 7 грам - в полуничну масу)
- Цукор - 120 грам(60 грам - в вершкову масу, 60 грам - в полуничну масу)
- Холодна вода - 4 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - в вершкову масу, 2 ст. Ложки - в полуничну масу)
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
Підготуйте інгредієнти.
8 грам желатину залийте двома столовими ложками холодної води і дайте настоятися 5-10 хвилин.
Поки желатин набухає, всипте в вершки 60 грам цукру і пакетик ванільного цукру, нагрійте, але не кип'ятіть.
Викладіть в нагріті вершки желатин і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Розлийте вершки по креманкам або стаканчиках, щоб одержати не рівну лінію, а діагональну, підкладіть під креманки що-небудь, наприклад, серветку, щоб надати вершкам ухил. Дайте вершкової масі застигнути, на це піде приблизно 4 годину. Щоб прискорити процес, можна помістити креманки в холодильник.
Полуницю викладіть в сотейник, додайте 60 грам цукру і пробийте блендером, найкраще масу процідити, щоб позбутися від насіння.
7 грам желатину замочіть двома столовими ложками води, дайте настоятися 5-10 хвилин, нагрійте, але не кип'ятіть ягідну масу, викладіть набряклий желатин і добре розмішайте. Дайте ягідної масі охолонути і розлийте по креманкам поверх вершкової маси.
Прикрасьте десерт ягідкою полуниці і листочками м'яти. Смачного і ягідного вам літа, друзі!