Панна котта з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Я завжди з нетерпінням чекаю літа і сезону полуниці, щоб приготувати цей смачний італійський десерт - "панна котта". Готується дуже просто, впорається навіть починаюча господиня. Беріть на замітку!
Опис приготування:
Приготувати"Панна котту" дуже просто, найскладніше, це дочекатися поки вона буде готова. Як приготувати цей незвичайний десерт, дивіться покрокову інструкцію.
- Вершки - 500 мілілітрів(10% жирності)
- Полуниця - 300-400 грам
- Желатин - 15 грам(8 грам - в вершкову масу, 7 грам - в полуничну масу)
- Цукор - 120 грам(60 грам - в вершкову масу, 60 грам - в полуничну масу)
- Холодна вода - 4 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - в вершкову масу, 2 ст. Ложки - в полуничну масу)
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
Підготуйте інгредієнти.
8 грам желатину залийте двома столовими ложками холодної води і дайте настоятися 5-10 хвилин.
Поки желатин набухає, всипте в вершки 60 грам цукру і пакетик ванільного цукру, нагрійте, але не кип'ятіть.
Викладіть в нагріті вершки желатин і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Розлийте вершки по креманкам або стаканчиках, щоб одержати не рівну лінію, а діагональну, підкладіть під креманки що-небудь, наприклад, серветку, щоб надати вершкам ухил. Дайте вершкової масі застигнути, на це піде приблизно 4 годину. Щоб прискорити процес, можна помістити креманки в холодильник.
Полуницю викладіть в сотейник, додайте 60 грам цукру і пробийте блендером, найкраще масу процідити, щоб позбутися від насіння.
7 грам желатину замочіть двома столовими ложками води, дайте настоятися 5-10 хвилин, нагрійте, але не кип'ятіть ягідну масу, викладіть набряклий желатин і добре розмішайте. Дайте ягідної масі охолонути і розлийте по креманкам поверх вершкової маси.
Прикрасьте десерт ягідкою полуниці і листочками м'яти. Смачного і ягідного вам літа, друзі!