Абрикосова панна котта
(покроковий рецепт з фото)
Панна кота - це дивно смачний італійський десерт, який схожий на креязикай пудинг. Він дуже ніжний і прямо тане в роті. Потрібно обов'язково спробувати приготувати його будинку, моя вам порада.
Коли язик йде про італійську кухню, то відразу розігрується уяву і апетит. Сьогодні я поділюся ще одним рецептом національної кухні цієї країни. Нижче я описала, як приготувати абрикосовий панна котту. Це просто ніжний десерт, котори багатьом припаде до смаку. Він ідеально підійде для романтичної вечері при свічках.
- Абрикоси - 450 грам
- Вершки 20-40% - 400 мілілітрів
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Цукор - 125 грам
Видаліть з абрикосів кісточки. Розігрійте духовку до 200 градусів. Залиште пару фруктів для прикраси. Решта посипте 1 ст. Ложкою цукру і покладіть на деко, який потрібно застелити фольгою. Відправляємо абрикоси пектися на 10 хвилин. В цей час розводимо желатин: заливаємо його 3 ст. Ложками води і залишаємо для набухання.
Вершки і цукор, що залишився змішуйте. Перелийте в каструлю і доводите до кипіння. Потім вимкніть вогонь. Закрийте кришкою, дайте настоятися 10 хвилин. Потім процідіть суміш.
В цей час абрикоси вже будуть готові. Дістаньте їх, перетворите їх пюре за допомогою блендера.
Додайте до суміші з вершків і цукру пюре, а також настояний желатин. Все перемішайте.
Розлийте масу по креманках і залиште остигати. Після цього заберіть у холодильник на 2-3 годину. Перед подачею прикрасьте абрикосами.