Рецепт Панна котта з черешнею фото

Панна котта з черешнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Вершки, Молоко, Черешня
Низькокалорійні
На полуденок, На святковий стіл, Літні, День народження
Солодке, Десерти

Панна котта - смачний і простий десерт, який зможе приготувати навіть дитина (за уязика, що все зроблено правильно). А який простір для фантазії: від соусів з фруктами - до шоколаду і карамелі!

Раджу готувати панна котту завжди на день раніше і тримати в холодильнику, щоб десерт зміг придбати свою правильну консистенцію.

  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Цукор - 70 грам
  • Желатин швидкорозчинний - 6 грам (або 3 listika)
  • Черешня свіжа - 200 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
панна котта з черешнею - фото крок 1
1. Листи желатину покладіть в холодну воду на час, вказане на упаковці. У каструлю влийте молоко.
панна котта з черешнею - фото крок 2
2. Додайте вершки, цукор, доведіть до кипіння і зніміть каструлю з вогню.
панна котта з черешнею - фото крок 3
3. Відіжміть листи желатину, додайте в молочну суміш і перемішайте.
панна котта з черешнею - фото крок 4
4. Желатин повинен повністю розчинитися в гарячій молочної суміші. Розлийте отриману масу в порційні креманки.
панна котта з черешнею - фото крок 5
5. Поставте десерт в холодильник мінімум на 4 години перед подачею на стіл.
панна котта з черешнею - фото крок 6
6. Черешню звільніть від черешків, вимийте, видаліть кісточки, розріжте навпіл і покладіть в сотейник.
панна котта з черешнею - фото крок 7
7. Додайте лимонний сік і цукрову пудру.
панна котта з черешнею - фото крок 8
8. Поставте сотейник на середній вогонь і прогрійте 2-3 хвилини, поки черешня не стане м'якше. Зніміть сотейник з плити, дайте черешні охолонути і поставте в холодильник.
панна котта з черешнею - фото крок 9
9. Готову остигнула панна котту полийте холодним сиропом з черешні і подайте на стіл. Смачного!

Схожі рецепти