Панна котта з черешнею
(покроковий рецепт з фото)
Панна котта - смачний і простий десерт, який зможе приготувати навіть дитина (за уязика, що все зроблено правильно). А який простір для фантазії: від соусів з фруктами - до шоколаду і карамелі!
Раджу готувати панна котту завжди на день раніше і тримати в холодильнику, щоб десерт зміг придбати свою правильну консистенцію.
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершки - 250 мілілітрів
- Цукор - 70 грам
- Желатин швидкорозчинний - 6 грам (або 3 listika)
- Черешня свіжа - 200 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
1. Листи желатину покладіть в холодну воду на час, вказане на упаковці. У каструлю влийте молоко.
2. Додайте вершки, цукор, доведіть до кипіння і зніміть каструлю з вогню.
3. Відіжміть листи желатину, додайте в молочну суміш і перемішайте.
4. Желатин повинен повністю розчинитися в гарячій молочної суміші. Розлийте отриману масу в порційні креманки.
5. Поставте десерт в холодильник мінімум на 4 години перед подачею на стіл.
6. Черешню звільніть від черешків, вимийте, видаліть кісточки, розріжте навпіл і покладіть в сотейник.
7. Додайте лимонний сік і цукрову пудру.
8. Поставте сотейник на середній вогонь і прогрійте 2-3 хвилини, поки черешня не стане м'якше. Зніміть сотейник з плити, дайте черешні охолонути і поставте в холодильник.
9. Готову остигнула панна котту полийте холодним сиропом з черешні і подайте на стіл. Смачного!