Рецепт Панна котта «Bellini» фото

Панна котта «Bellini»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Вершки, Молоко
Низькокалорійні
На святковий стіл
Солодке, Десерти

Розповім, як приготувати панна котту «Белліні», який являє собою желеподібну вершкову масу. Десерт ніжний і дуже делікатний, можна зробити його порційно або у великій формі.

Мені більше подобається робити панна котту в невеликих формочках. Особливо зручно, якщо знаєте точну кількість гостей або можна зробити з запасом. Розлийте панна котту в форми для кексів або в стаканчики і відправте в холодильник для застигання. Подавайте її з фруктами або соусом, наприклад, карамельним або шоколадним.

  • Желатин - 1 1/8 чайних ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Жирні вершки - 1/3 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Персики - 2 штуки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Біле вино - 1/4 склянки
1
3 формочки або 3 тарілки змастіть рослинною олією, відкладіть їх в сторону.
2
В окремій мисці розведіть в 2 столових ложках води желатин, залиште його на 5 хвилин.
3
У сотейник налийте жирні вершки, молоко, додайте 2 столові ложки цукру, ванільний екстракт і відправте на вогонь.
4
Варіть на слабкому вогні і додайте желатин, енергійно перемішайте до отримання однорідної маси.
5
Розлийте вміст сотейника по раніше підготовленим тарілочках і відправте в холодильник на 8 годин.
6
Наріжте персики тонкими скибочками, змішайте з лимонним соком.
7
У сотейнику змішайте вино і цукор, що залишився, надішліть на вогонь і варіть до розчинення крупинок.
8
Залийте персики алкоголем і залиште до охолодження при кімнатній температури.
9
Тарілочку із застиглою панна Котта занурте на кілька секунд в окріп, завдяки чому її легко буде відокремити.
10
Викладіть десерт на тарілку, полийте соусом з вина та викладіть скибочки персика.

Схожі рецепти