Панна котта «Bellini»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати панна котту «Белліні», який являє собою желеподібну вершкову масу. Десерт ніжний і дуже делікатний, можна зробити його порційно або у великій формі.
Мені більше подобається робити панна котту в невеликих формочках. Особливо зручно, якщо знаєте точну кількість гостей або можна зробити з запасом. Розлийте панна котту в форми для кексів або в стаканчики і відправте в холодильник для застигання. Подавайте її з фруктами або соусом, наприклад, карамельним або шоколадним.
- Желатин - 1 1/8 чайних ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Жирні вершки - 1/3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Персики - 2 штуки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Біле вино - 1/4 склянки
1
3 формочки або 3 тарілки змастіть рослинною олією, відкладіть їх в сторону.
2
В окремій мисці розведіть в 2 столових ложках води желатин, залиште його на 5 хвилин.
3
У сотейник налийте жирні вершки, молоко, додайте 2 столові ложки цукру, ванільний екстракт і відправте на вогонь.
4
Варіть на слабкому вогні і додайте желатин, енергійно перемішайте до отримання однорідної маси.
5
Розлийте вміст сотейника по раніше підготовленим тарілочках і відправте в холодильник на 8 годин.
6
Наріжте персики тонкими скибочками, змішайте з лимонним соком.
7
У сотейнику змішайте вино і цукор, що залишився, надішліть на вогонь і варіть до розчинення крупинок.
8
Залийте персики алкоголем і залиште до охолодження при кімнатній температури.
9
Тарілочку із застиглою панна Котта занурте на кілька секунд в окріп, завдяки чому її легко буде відокремити.
10
Викладіть десерт на тарілку, полийте соусом з вина та викладіть скибочки персика.