Рецепт Апельсинова курка фото

Апельсинова курка
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Курка, Апельсин, Сухофрукти, Куряча грудка
ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Багато цитрусові відмінно поєднуються з птицею і м'ясом в гарячих стравах. Цим прийомом користуються в різних кухнях світу. У цій статті розглянемо китайський рецепт. Кисло-солодкий на смак і красивий на вигляд.

Тепер і ви можете дізнатися то, як приготувати апельсинову курку. Вона є такою в прямому і переносному сенсі. Соус зроблений з апельсинів і за зовнішнім виглядом філе схоже на шматочки цитрусового. Блюдо подавайте з рисом. До речі, воно буде готове всього протягом 20 хвилин, але для цього вам знадобиться фритюр.

  • Апельсин - 1 штука
  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Апельсиновий сік свіжовичавлений - 120 мілілітрів
  • Кукурудзяний крохмаль - 60 грам(10 г - в соус, 50 г - до курки)
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки(1 ст ложка - до курки, 2 ст. Ложки - в соус)
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
  • Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
  • Імбир мелений - 0, 25 чайних ложки
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
апельсинова курка - фото крок 1
1. Зробіть соус. Цедру і сік апельсина змішайте з медом, оцтом, крохмалем, соєвим соусом, кунжутним маслом і імбиром.
апельсинова курка - фото крок 2
2. В іншій мисці збийте яйця з соєвим соусом і крохмалем. Умочіть в цій суміші заздалегідь нарізані шматочки курки.
апельсинова курка - фото крок 3
3. Розігрійте масло у фритюрі. Обсмажте в ньому грудку 3 хвилини. Потім відразу ж умочіть шматочки в апельсиновому соусі. Подавайте блюдо з рисом і цибулею. Смачного!

Схожі рецепти