Апельсинова курка
(покроковий рецепт з фото)
Багато цитрусові відмінно поєднуються з птицею і м'ясом в гарячих стравах. Цим прийомом користуються в різних кухнях світу. У цій статті розглянемо китайський рецепт. Кисло-солодкий на смак і красивий на вигляд.
Тепер і ви можете дізнатися то, як приготувати апельсинову курку. Вона є такою в прямому і переносному сенсі. Соус зроблений з апельсинів і за зовнішнім виглядом філе схоже на шматочки цитрусового. Блюдо подавайте з рисом. До речі, воно буде готове всього протягом 20 хвилин, але для цього вам знадобиться фритюр.
- Апельсин - 1 штука
- Куряча грудка - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Апельсиновий сік свіжовичавлений - 120 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 60 грам(10 г - в соус, 50 г - до курки)
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки(1 ст ложка - до курки, 2 ст. Ложки - в соус)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 0, 25 чайних ложки
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
1. Зробіть соус. Цедру і сік апельсина змішайте з медом, оцтом, крохмалем, соєвим соусом, кунжутним маслом і імбиром.
2. В іншій мисці збийте яйця з соєвим соусом і крохмалем. Умочіть в цій суміші заздалегідь нарізані шматочки курки.
3. Розігрійте масло у фритюрі. Обсмажте в ньому грудку 3 хвилини. Потім відразу ж умочіть шматочки в апельсиновому соусі. Подавайте блюдо з рисом і цибулею. Смачного!