Алябський шашлик по-азербайджанськи
(покроковий рецепт з фото)
Поспішайте приготувати чудову м'ясну закуску в кращих східних традиціях! Дивимося прямо зараз рецепт приготування люля-кебаб по-азербайджанські!
Кебаб - не тільки азербайджанське блюдо, різні його рецепти можна знайти в кухнях Середньої Азії. І у нас воно прижилося. Для приготування люля-кебаб по-азербайджанські традиційно використовують баранину - м'ясо не жирне, але набагато корисніше свинини або яловичини. Багатьох відлякує її специфічний запах. Але не переживайте - просто вимийте м'ясо як слід, а під час приготування на мангалі воно придбає характерний запах вугілля і багаття. Дивимося рецепт.
- Баранина - 800 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Braai - 100 грам
- Курдючний жир - За смаком
- Спеції - За смаком
Можете купити вирізку, я в цей раз обрізала м'ясо з кістки, вибрала і чисте, і з салом.
Ріжемо цибулю і сало.
Пропускаємо все через м'ясорубку, можна кілька разів.
Рубаємо кінзу і додаємо в фарш.
Гарненько замішуємо, яйце ми не беремо, тому постарайтеся фарш змушують до однорідності, щоб не розвалювався.
Лепім шашлик, а потім в морозилку хвилин на 15-20.
Потім, розвівши вогонь, викладаємо і закріплюємо їх на решітці.
Готуємо хвилин 30-40, перевертаючи. Стежимо, щоб не підгоріло.
Готові люля-кебаб по-азербайджанські можна подати з лавашем. Смачного!
Готові люля-кебаб по-азербайджанські можна подати з лавашем. Смачного!