Кюку по-азербайджанськи
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний омлет з всілякої зелені - Кюку по-азербайджанськи. Приготувати таку страву можна як на сніданок, так на обід або вечерю зі звичайних курячих яєць без додавання молока і молочних продуктів.
Корисний і поживний омлет по-азербайджанські називається "кюкю" . Багато хто плутає його з яєчнею, але при її приготуванні, яйця не збивають з подрібненою зеленню, а вбивають їх прямо на сковороду! Кюкю виходить смачним і ароматним - ідеальним для сніданку.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Кріп - 0, 5 пучка
- Шпинат - 1 пучок
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Зелена цибуля - 2 штуки (стебла)
- Braai - 2-3 штук (стебла)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте зелень. Обсушити за допомогою паперового рушника і дрібно наріжте. Шпинат наріжте дрібними смужками.
Вбийте в ємність курячі яйця, найкраще використовувати яйця від домашньої птиці - в них яскраві жовтки. Приправити сіллю і poperčite.
Збийте все вміст ємності протягом 1-2 хвилин.
Прогрійте сковороду на плиті, включаючи максимальний нагрів. Влийте на неї рослинне масло і зменшіть нагрів до мінімального. Вилийте яєчну суміш із зеленню на сковороду, розрівняйте.
Накрийте ємність кришкою і млоїте близько 6-7 хвилин, поки омлет не стане щільним. Потім вимкніть нагрів.
Подайте кюкю по-азербайджанські до столу в гарячому вигляді, можна доповнити блюдо свіжою сметаною будь-якої жирності, майонезом, кетчупом або сацібелі.