Рецепт Аджика з перцю на зиму фото

Аджика з перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі, Гострий перець, Болгарський перець, Часник
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Аджика, Гостре

Як же обійтися взимку без всіма улюбленого соусу - аджики? Тому майже кожна господиня заготовлює про запас кілька баночок цієї чудової закуски. Обов'язково підготуйте її і ви, не пошкодуєте!

Господині придумали багато варіантів аджики, додаючи деякі нові продукти або готуючи її з абсолютно незвичайних складових. Великою популярністю в моїй родині користується аджика з солодкого болгарського перцю, яку я готую щоосені. Тому в цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати аджику з перцю на зиму на нашу сімейним рецептом. На смак вона виходить пряно-гострої і дуже ароматною. Так як аджика НЕ ​​проваривается, то овочі зберігають всі корисні вітаміни та мікроелементи. Головне - правильно зберігати готовий соус. Для цього найкраще підійде холодильник, де аджика протягом декількох місяців збереже свій смак і аромат. Приготуйте і ви кілька баночок цього ароматного соусу і приправляйте їм ваші улюблені страви!

  • Перець болгарський - 500 грам
  • Часник - 100 грам
  • Перець гострий - 50 грам
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 75 мілілітрів
аджика з перцю на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Перці добре промийте під проточною водою і обсушити на рушник.
аджика з перцю на зиму - фото крок 2
Часник очистіть від шкірки. Гострий і болгарський перець розрізати навпіл, видаліть насіння і плодоніжки.
аджика з перцю на зиму - фото крок 3
Підготовлені овочі пропустіть через м'ясорубку з дрібними гратами, щоб вийшла маса з невеликими шматочками.
аджика з перцю на зиму - фото крок 4
У миску з перемеленими овочами додайте сіль і цукор. Добре розмішайте, дайте трохи постояти, щоб складові просочилися приправами.
аджика з перцю на зиму - фото крок 5
Потім влийте оцет і ще раз добре перемішайте всі компоненти.
аджика з перцю на зиму - фото крок 6
Готову аджику розкладіть по стерилізованим сухим баночках невеликого обсягу і прикрийте кип'яченими кришками. Закупорте і відправте на зберігання в холодильник. Аджика з перцю на зиму готова. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти