Аджика класична
(покроковий рецепт з фото)
Аджика - це грузинська гостра закуска-приправа, яка за консистенцією схожа на пасту або соус. Готується аджика швидко і досить нескладно, зберігається добре і довго на протязі всієї зими.
Процес зовсім нескладний, якщо є кухонний комбайн. Аджика - одна з найпопулярніших соусів серед слов'янських народів. Смак нагадує червоний песто, але набагато гостріше. Прекрасно поєднується зі свининою і іншим м'ясом. Для консервації на зиму кращого салату-соусу годі й шукати. Давайте детально розглянемо, як приготувати аджику класичну.
- Морква - 500 грам
- Яблука - 500 грам (очищені)
- Перець - 500 грам (очищений зсередини)
- Помідор - 2500 грам
- Масло подсолненчое - 200 мілілітрів
- Часник - 150 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
1
Використовуючи кухонний комбайн, подрібніть морква, яблука, болгарський перець і помідори, покладіть їх у велику каструлю.
2
Доведіть до кипіння на сильному вогні, розмішайте і доведіть до кипіння ще кілька разів, поки суміш не буде кипіти постійно при перемішуванні.
3
Зменшуйте вогонь до середнього, накрийте кришкою і тушкуйте протягом півтори години. Періодично перемішуйте.
4
Подрібніть часник.
Додайте соняшникову олію, сіль, часник і продовжуйте кип'ятити ще 30 хвилин.
Далі можете закочувати в банки або ж дайте охолонути аджике і подавайте соус до столу.
Додайте соняшникову олію, сіль, часник і продовжуйте кип'ятити ще 30 хвилин.
Далі можете закочувати в банки або ж дайте охолонути аджике і подавайте соус до столу.