Бріош класична
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу запропонувати вам класичний і найбільш популярний рецепт французької бриоши, яка випікається у формі невеликих булочок. Такі булочки ідеально підійдуть до чаю, кави або для перекусу.
Варіантів приготування бриоши є кілька. Її печуть і в формі хліба, і в формі маленьких булочок. Залежно від цього і відрізняється кількість цукру, що входить до тісто. Так, для хліба цукру буде потрібно трохи, а ось в булочки кладуть його більше. Звичайно, готуються такі булочки досить довго, хоч і рецепт, як приготувати бріош класичну, дуже простий. Але, як і будь-якого іншого дріжджового тесту, цього треба час. Так що давайте наберемося терпіння і приступимо до приготування французьких булочок.
- Борошно - 350 грам
- Вода - 30 мілілітрів (холодна)
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 50 грам
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 150 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Для початку підготуйте тісто для бриошей. У миску просійте необхідну кількість борошна, додайте інші сипучі інгредієнти: сіль, цукор, дріжджі. Все перемішайте.
В окремій мисці змішайте 3 холодних яйця і трохи води. Збийте масу віночком до однорідного стану.
Влийте яєчну масу до сухих інгредієнтів. Вершкове масло покладіть в щільний пакет і побийте качалкою, щоб воно злегка розм'якло (це за класичним рецептом), але я просто натерла масло на тертці.
Спочатку замісіть тісто без масла, а потім потроху підмішувати вершкове масло. Місіть тісто разом з маслом близько 5-7 хвилин.
Готове тісто накрийте харчовою плівкою або пакетом і залиште при кімнатній температурі на 1 час. Потім тісто ще раз обомніте, знову покладіть в пакет і відправте в холодильник на 8 годин.
Готове тісто вийміть з холодильника, викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Розділити тісто 12 частин.
З отриманих кульок сформуйте щось на подобу кеглі, потім в найширшій частині зробіть отвір і протягніть через нього вузьку частину. Вийде симпатична і незвичайна булочка.
Покладіть підготовлені булочки в форми для кексів, які підходять за розміром, і залиште при кімнатній температурі на 1-1, 5 години для вистоювання. Булочки ще трохи підростуть. Потім відправте їх в духовку, розігріту до 200 градусів, з 15-20 хвилин. За бажанням попередньо можна змастити їх жовтком, але у мене вони і так прекрасно подрумянились.
Бриоши готові, вийміть їх з духовки, охолодіть і вийміть з форми.
Перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!