Бріош
(покроковий рецепт з фото)
Чи чули ви коли-небудь про "бріош "? А може бути ви її пробували? Але я в будь-якому випадку розповім вам про неї. Ця булочне виріб з Франції подавалося до королівських столів. А ми зробимо його будинку.
Цей вид випічки замішують на здобне тесті з пивних дріжджів. На смак булочки не солодкі, хоча в них можна додати начинку, наприклад, десертну вишню. А також такі вироби подають як хліб. А поки вам необхідно прочитати про те, як приготувати бріош. М'яка і повітряна текстура в елегантній формі.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Вершкове масло - 160 грам
- Цукор - 15 грам
- Яйце - 4 штуки(3 шт. - в тісто, 1 шт. - для обмазування)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Кунжутне насіння - 2-3 Ст. Ложок
М'яке масло збийте з цукром віночком до білого кольору. Дріжджі замочіть в теплому молоці. Залиште їх на 10-20 хвилин.
Потім до масла влийте дріжджі, що підійшли в молоці, підсипати муку. Всипте сіль і розбийте 3 яйця. Замішуйте тісто, додаючи борошно по порціях. Тісто залиште на 1, 5-2 години в мисці під рушником при кімнатній температурі.
Після цього тісто розділіть на 20-24 частини. Зробіть з них кульки. Розкладіть вироби на деко з пергаментним папером. Залиште тісто під рушником на 30-60 хвилин.
Потім покрийте майбутні булочки збитим яйцем і кунжутним насінням.
Запікайте бріош партіями при 200 градусах в духовці протягом 20 хвилин. Приємною дегустації!